מאת: אושרת כהן
מצרכים:
4 דגי מושט ללא עור גדולים מושרים במים ומעט לימון
מיץ מלימון אחד סחוט
2 לימונים כבושים
חופן כוסברה
7-8 שיניי שום
חופן עגבניות שרי צהובות
גמבה צהובה
2 פלפלים ירוקים חריפים
•חצי כוס שמן
•חצי כוס מים
תבלינים:
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
פלפלי שאטה
כף רסק עגבניות
כף מרק עוף
אופן ההכנה:
טוחנים גס במגמיקס: שרי צהוב וגמבה. בסיר שמים כמות שמן נדיבה ושיני שום עד הזהבה.
להוסיף את תערובת השרי ולטגן. להוסיף תבלינים, מים וכוסברה. לבשל 5 דקות עד שהרוטב מקבל צורה ומסמיך. לסדר מעל את הדגים, להוסיף לימון כבוש, כוסברה ולבשל עד רכות. להוסיף מים במידת הצורך.