מאת: אושרת כהן
מרכיבים לבצק הקובה:
2 כוסות סולת
1 כוס מים חמימים
1/2 כוס סלק מגורר
3 כפות שמן
1 כפית מלח
כף קמח
מלח
פלפל שחור
למילוי:
1/4 כוס שמן
3 בצלים גדולים – קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
צמד פטריות, קצוצות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
למרק:
1/4 כוס שמן
2-3 סלק פרוסות דקות
צרור סלרי גבעול ועלים קצוץ
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות רסק עגבניות
1 ליטר מים
1 כפית מלח
3-4 עלה דפנה
תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט ראס אל חנות ומרק עוף.
אופן ההכנה:
הכנת בצק הקובה: מערבבים בקערה גדולה את הסולת, המים, הסלק המגורר ושאר מרכיבי הבצק
עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד מעט סולת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות.
הכנת המילוי: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. מוסיפים כוסברה ומתבלים ומערבבים היטב. לאחר מכן – מצננים.
הכנת המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הסלרי והסלק על אש בינונית 5 דקות (אל תחסכו זמן טיגון! – זה יקצר לכם את זמן הבישול. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20-30 דקות.
הרכבת הקובה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 4-5 ס"מ. משטחים כל כדור בעזרת כף יד וממלאים בכף קטנה מהמילוי. סוגרים את הקובה היטב ומהדקים את הקצוות.
בישול הקובה: מוסיפים את הקובה למרק הרותח ומבשלים 20 דקות.
בתיאבון!