מאת: השף הלבן
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
- 100 גרם חמאה
- 6 נתחי סלמון "דגי תנובה" מופשרים על פי הנחיות היצרן
- 3 כוסות פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 3 כפות דבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפיות שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 2 כוסות פירורי לחם זהובים
- 1 כף אורגנו יבש
- 3 כפות טימין טרי
גודל תבנית: תבנית תנורהוראות הכנה:
- 01.המרינדה: מערבבים יחד בקערה דבש, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כפית שום גבישי, חרדל, פלפל שחור ו-1/2 כפית מלח.
- 02.מורחים את המרינדה על נתחי הסלמון היטב ומניחים אותם במרכז תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- 03.חולטים בקערה עם מים רותחים את הברוקולי למשך 10 דקות ומעבירים למים קרים, מסננים ומעבירים לקרה יחד עם עגבניות שרי, מוסיפים 3 כפות שמן זית וכפית מלח גס ומערבבים.הפעלת טיימר 10 דקות
- 04.מסדרים את הברוקולי ועגבניות השרי בתבנית מסביב לנתחי הסלמון
- 05.הקראמבל: מחממים במחבת חמאה עד להמסה, מוסיפים פירורי לחם, כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, אורגנו וטימין, מערבבים ומסירים מהאש.
- 06.אופים את הסלמון והירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.הפעלת טיימר 25 דקות
- 07.לאחר האפייה, מפזרים מעל נתחי הסלמון את הקראמבל ופירורי פטה ומגישים.