מאת: אושרת כהן
לבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות/מחמאה/מרגרינה מומסת.
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
350 גרם קמח תופח או קמח וכפית אפייה
למילוי:
250 גרם גבינה לבנה
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שומשום
ביצה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת חמוצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המאפים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את תערובת הגבינות על המלבן באמצע ומרימים את השוליים. (אני יצרתי רצועות וקלעתי לסירוגין, ניתן לראות בפייס/באינסטגרם שלי). מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ושומשום. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.