המרכיבים ל24 יחידות:
- 150 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט"
- ¼1 כוסות (150 גרם) קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
- 2 ביצים גדולות טרופות
הוראות הכנה:
- 01.מפשירים את מדליוני התרד (60-30 שניות במיקרוגל).
- 02.מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה, פלפל שחור, אגוז מוסקט וכפית מלח. מוסיפים שמן, ויוצקים על התערובת כוס מים רותחים. מערבבים היטב. מוסיפים את התרד ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ונותנים לתערובת לנוח במקרר 30 דקות (אפשר גם שעה־שעתיים).הפעלת טיימר 30 דקות
- 03.בסיר גדול מביאים לרתיחה עזה
- 04.5 ליטרים מים בתוספת כף מלח. בינתיים מכינים את הכופתאות. מגלגלים בכפות ידיים רטובות 24 כדורים בקוטר 3 ס"מ בערך (כף מידה גדושה). מטילים את הכופתאות למי המלח הרותחים, מכסים ומבשלים במשך 5-4 דקות. מוציאים את הכופתאות מהמים בכף מחוררת ומעבירים לכלי. מכסים כדי למנוע התייבשות. להגשה, מחלקים את הכופתאות לצלחות מרק, ומכסים במרק חם.טיפ: אם המרק שבו אתם מגישים את הכופתאות איננו מהסוג הצלול, אפשר לבשל את הכופתאות בתוך המרק עצמו (מבשלים את הכופתאות בסיר נפרד כדי שלא יעכירו את המרק).