המרכיבים ל20 יחידות:
- 20 עלי סיגרים
- ביצה טרופה
- שמן לטיגון עמוק
למלית:
- 50 גרם חמאת תנובה לטיגון
- 700 גרם פילה סלמון, דגי תנובה, ללא עור חתוך לקוביות
- 100 גרם חמאת תנובה
- 2 כפות קמח
- 1 מכל שמנת לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1 שמנת של פעם
- 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט מגורר
- 1/2 כוס עירית קצוצה
להגשה:
- 2 גביעים שמנת של פעם
הוראות הכנה:
- 01.ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים מספר דקות עד שהדג משנה את צבעו. מצננים ומרסקים במעבד מזון.
- 02.ממיסים בסיר 100 גרם חמאה, מסירים מהאש מוסיפים קמח ובוחשים. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלב ובוחשים. מבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש.
- 03.מוסיפים שמנת של פעם, גבינת קשקבל, סלמון מרוסק ועירית מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
- 04.מניחים עלה סיגר על משטח עבודה שמים בקצה כף גדושה מהמלית מגלגלים פעם אחת, מכניסים את השוליים פנימה ומגלגלים עד הסוף. מדביקים את קצה העלה בביצה טרופה.
- 05.מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מגישים עם שמנת של פעם .