מאת: השף הלבן
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 שקית תחתיות ארטישוק "סנפרוסט"
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 2 דגי לברק או בס
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות חתוכות דק
- 2 כוסות עגבניות שרי בצבעים שונים חצויות
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 לימון פרוס
- 8 עלי מרווה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
- 01.בקערה מניחים תחתיות ארטישוק חצויות ועגבניות שרי.
- 02.מוסיפים לקערה שיני שום כתושות, מלח, פלפל, 4 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
- 03.יוצרים 3 חתכים אלכסוניים על כל דג ומברישים בשמן זית, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומניחים פרוסות לימון ועלי מרווה בבטן הדג.
- 04.מפזרים על הדג שום גבישי ומלח גס.
- 05.מפזרים סביב הדגים את תערובת הארטישוק והעגבניות.
- 06.אופים 30 דקות ב- 200 מעלות ומגישים.