המרכיבים לכ-3/4 סועדים:
- 3-4 חתיכות אוסובוקו אדום-אדום טרי ואיכותי
- קצת קמח
- מלח ופלפל שחור
- בצל לבן גדול
- 2 גזרים
- 3 מקלות סלרי
- 2-3 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- טימין ורוזמרין טריים
- 2 עלי דפנה
- פלפל חריף יבש (לא חובה)
- חצי ליטר / 2 כוסות יין אדום
- חצי ליטר / 2 כוסות ציר בקר או עוף (גם ירקות יעבוד)
גודל תבנית: סוטאז או סיר גדולהוראות הכנה:
- 01.מכינים את הירקות. חותכים את הבצל הגזר והסלרי לחתיכות בינוניות/גדולות.
- 02.את השום קוצצים גס.
- 03.מתבלים במלח ופלפל שחור את נתחי האוסובוקו משני הצדדים ואז מקמחים היטב, הקמח יעזור להזהבה מהירה וגם להסמכת הרוטב.
- 04.מחממים סיר רחב או סוטאז', מוזגים שמן זית וצורבים מעט את הבשר משני הצדדים עד הזהבה קלה ואז מוציאים.
- 05.מטגנים מעט את הבצל הגזר והסלרי, מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומטגנים לעוד דקה.
- 06.מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
- 07.בשלב הזה נוסיף את הטימין הרוזמרין ועלי הדפנה, אם אתם רוצים אז קצת פלפל חריף יבש, וגם שתי כוסות של הציר שבחרתם.
- 08.מערבבים עד לאחידות.
- 09.מכניסים את הבשר, שימו לב שצריך שגובה הנוזל כמעט יכסה את הבשר, סוגרים במכסה ומכניסים לתנור על 170-180 מעלות למשך שעתיים!
- 10.בזמן הזה הקולאגן בבשר ימס לאט לאט ויגרום לבשר פשוט להתפרק בפה ולהיות רך בטירוף! זה גם מסמיך את הרוטב.
- 11.לפני ההגשה אפשר לסנן מעט מהרוטב ולצמצם בסיר נפרד עד שמסמיך ואז יש לכם רוטב מפנק!
- 12.מומלץ להגיש עם פולנטה או פירה