מאת: אושרת כהן
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 1 שקית שמרית + משפר אפייה, או 50 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
1 כפית סוכר
שלושת-רבעי כוס שמן זית
כוס וחצי חלב
כוס מים
הוראות הכנה:
את כל חומרי הבצק מלבד המלח – לשים לבצק רך מספר דקות, מוסיפים את המלח ולשים לאחידות. מניחים בצד.
תוספות: אני בחרתי למרוח פסטו חמאה ולפזר מוצרלה וירקות.
אופן השיטוח: להניח את כדור הבצק התפוח על משטח, בעזרת כריות האצבעות, ללחוץ במרכז הבצק ולדחוף קלפי חוץ. הצורה הרצויה היא מרכז שטוח ושוליים גבוהים.
אפייה: 190 מעלות עד הזהבה.