מאת: אושרת כהן
המרכיבים לבסיס לוטוס:
200 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
למוס גבינה:
500 גרם גבינת שמנת נפוליאון (או גבינה לבנה 9%)
500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 32% של “השף הלבן”
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לגנאש לוטוס:
200 גרם ממרח לוטוס
75 cc שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
מתחילים עם התחתית: במעבד מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס עד מרקם חולי. מעבירים את פירורי העוגיות לקערה קטנה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד איחוד.
את פירורי העוגיות עם החמאה מעבירים לתבנית עגולה מרופדת בתחתית בנייר אפייה או בתבנית שקופה קשיחה (אני משוגעת על האופציה הזו), מהדקים בעזרת כוס.
למלית הגבינה:
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ושאר התוספות מלבד הגבינה עד שהמסה יוצאת יציבה יחסית, חלקה וללא גושים.
להוסיף את הגבינה ולערבל לאחידות. ליצוק מעל בסיס הלוטוס.
להכניס למקפיא ל-30 דקות.
להכנת הגנאש:
לחמם את השמנת עם ממרח הלוטוס בפולסים של 30 שניות במיקרו.
ליצוק מעל מלית הגבינה הקרה.
להכניס למקרר ללילה להתייצבות.
השפית אושרת מציעה:
"טעם הלוטוס הוא עז ואני פחות אוהבת לכן אני מעדנת ולא מוסיפים מחית לוטוס למלית הגבינה וגם הגנאש מדולל עם שמנת. תסמכו עליי – השילוב מעולה"