מאת: אושרת כהן
מצרכים לקלתית:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
300 גרם קמח
מצרכים למלית קרמל:
200 גרם סוכר
200 גרם שמנת מתוקה
100 חמאה
פיצוחים:
בוטנים, לוז, פיסטוק ומה שאוהבים.
לגנאש:
150 שוקולד חלב
150 שמנת מתוקה.
מכינים את הקלתית: מרככים חמאה במיקרוגל (להימנע מהמסה), מוסיפים קמח וסוכר, מעבדים לבצק חלק. שימו לב, עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים לכדור בצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר שעה. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות.
דוקרים את הבצק במזלג למניעת התנפחות. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב, מניחים בצד לצינון מוחלט.
מכינים את המלית: מקרמלים את הסוכר במחבת רחבה על אש גבוהה, תוך ערבוב בכף עץ. הקרמל מוכן כשאין עוד גושים של סוכר, וצבעו זהוב (זהירות, כשהקרמל חום הוא כבר שרוף)
במקביל מחממים במיקרו את השמנת ומוסיפים לקרמל בעדינות ובזהירות. בוחשים עד שמתקבל רוטב טופי אחיד וחלק, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד דקה-שתיים.
מצננים.
לגנאש: ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד ומערבבים למרקם חלק.
לבניית הפאי:
לתוך הקרמל מוסיפים את הפיצוחים. את מלית הקרמל והפיצוחים לשים בתוך הקלתית.
לשטח ולצנן צינון מוחלט. מעל הקרמל לשפוך את הגנאש. (אפשר בגנאש להוסיף שברי בוטנים ללוק סופי).
בשביל המתכון צריך תבנית פאי 20 ס"מ