מאת: אושרת כהן
לקרם פטיסייר- קוקוס:
4 חלמונים מביצים גדולות
½ כוס סוכר
¼ כוס קורנפלור
2 כוסות חלב קוקוס
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1 כף אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
2 כוסות פירות יער
חצי כוס סוכר
למרנג:
4 חלבונים ביצה גודל L
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 כף קורנפלור\ קמח תפוחי-אדמה
1 כפית מיץ לימון
אופציה נוספת לקצפת:
1 מיכל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות גבינת מסקרפונה\ גבינת שמנת (לא חייב)
אופן ההכנה
משתמשים בכוס במידה של 250 מ”ל ומתחילים להכין את המרנג: חשוב לשים לב שלא תהיה טיפת חלמון בחלבונים ושקערת המיקסר ובלון ההקצפה יהיו נקיים משומן אחרת קצף החלבונים לא יוקצף כמו שצריך. להניח את החלבונים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה. להוסיף את הסוכר וקמצוץ מלח. להקציף על מהירות גבוהה כ-8 דקות או עד שמתקבל קצף לבן, מבריק ומאוד יציב ולא רואים יותר גרגירי סוכר. להוסיף קורנפלור, לימון ולהמשיך להקציף כדקה.
להכניס לתנור לאפייה על 80 מעלות למשך שעתיים-שלוש (אם רוצים יבש מוסיפים עוד שעת אפייה) אם מעצבים את המרנג לצורה יותר שטוחה כמו דיסקית, אז אפייה של שעתיים תספיק.
בתום האפייה לכבות תנור, לפתוח קצת את דלת התנור ולתת למרנג להתקרר לגמרי בתנור הכבוי.
להכנת קרם הפטיסייר:
להניח את החלמונים בקלחת\ סיר, להוסיף סוכר ולערבב עם מטרפה ידנית. להוסיף קורנפלור, חלב ותמצית וניל. לערבב לתערובת אחידה ללא גושים. להניח את הקלחת על אש נמוכה ולבשל תוך בחישה מתמדת עם מטרפה, עד שהקרם מגיע לרתיחה ומסמיך מאוד. ברגע שרותח לבשל עוד דקה. להוריד מהאש, לסנן ולהעביר לקערה. לכסות מיד בניילון נצמד את פני הקרם כך שלא יקבל קרום. מצננים מעט ומכניסים לקירור מלא במקרר. להוציא את קרם הפטיסייר מהמקרר ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד שהקרם חוזר להיות ברקם קרמי.
לרוטב פרי: מניחים בסיר ומבשלים כ-15 דק' עד שהסוכר נמס לגמרי.
לאחר שכל המרכיבים צוננים להרכיב את הקינוח: מרנג בתחתית, מעליו קרם פטיסייר ומעל כל הטוב הזה פירות (אפשר לקצר הליכים עם פירות טריים מעל).