מאת: אושרת כהן
רכיבים:
1 ו-3/4 כוסות קמח
חצי כוס קורנפלור
חצי כוס אבקת סוכר
130 גר’ חמאה
5 גר’ אבקת אפייה (כפית)
2 חלמונים גודל L
3 כפות חלב
סוכר וניל או מחית וניל
חצי ריבת חלב.
חצי ממרח שוקולד
או חצי ממרח תמרים
קוקוס לטבילה
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר שמים את הקמח, אבקת אפייה, הקורנפלור, המלח, אבקת הסוכר והחמאה. מעבדים על מהירות נמוכה ולאחר מכן על מהירות בינונית עד שמקבלים תערובת פירורית אחידה ללא גושי חמאה בכלל. מוסיפים את החלמון והחלב ומעבדים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק פירורי. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומאחדים בידיים לצורת מלבן. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 3 מ”מ ושולחים לקירור לפחות לחצי שעה. מוציאים, מזלפים מעט ממרח תמרים שיחזיק לנו את העוגיה (ריבתנ חלב לא בנויה לתנור) אופים בטורבו בחום של 150 מעלות גג 15 דק תלוי בתנור שלכם עד שמוזהב קלות. לשים בזק זילוף ריבת חלב – כשיוצא מהתנור לזלף פנימה ריבת חלב ולפזר קוקוס.