פסטיבל היין ה-26

זו אומנם השנה הקשה ביותר שחווינו – מלחמה, אובדן וגעגועים לחטופים – ובין לבין לפעמים יש צורך לנקות את הראש ולמצוא פינה חמימה בבטן, שתנחם ותרגיע | פסטיבל היין ה-26 מתקיים ברחבי מטה יהודה, ומזמין אתכם למסע של ניקוי קרוב לבית וממש במרחק נגיעה
עידן מערכות

אירוע היין ההיסטורי השנתי של מטה יהודה חוזר זו הפעם ה-26 ומתקיים בארבעה סופי שבוע בחודש יוני (מה-30.5). באירוע יתקיימו סיורים מקצועיים, טעימות של מגוון יינות איכותיים, השקת יינות חדשים, מאכלים מקומיים, הרצאות, סדנאות ואירוע הפתיחה המסורתי המרכזי. אירוע הפתיחה יתקיים ביום חמישי (הערב) 30.5, 19:30, הגן התנ"כי בסמוך למלון "לוגוס" ביד השמונה. ניתן להירשם לאירוע הפתיחה באתר של מטה יהודה.

את האירועים יפתח כמדי שנה אירוע היין השנתי שיתארח בגן התנכי, בסמוך למלון "לוגוס ביד השמונה". במסגרת האירוע יתקיימו טעימות מ-30 מיקבי אזור היין "יהודה" ויתקיימו מפגשים עם ייננים ובעלי היקבים, אוכל מקומי ומוסיקה. היקבים שישתתפו באירוע הפתיחה – יקב צובה, יקב סוסון ים, יקב נבו, יקב יהודה, יקב לטרון, יקב כרם ברק, יקב האלה, יקב רביב, יקב שורק, יקב עגור, יקב קדמא, יקב קסטל, יקב רזיאל , יקב הדר, יקב מטלר, יקב צרעה, יקב פלם, יקב ספרה, משק יין הנס שטרנבך, יקב צפרירים, יקב טפרברג, יקב רוגלית, יקב גזו, יקב מוני, יקב שריגים, יקב רמ"א, יקב יפו, יקב נבות, יקב ברבדו ויקב איילון.

חזן
צילום: יקיר יעיש

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן:

"לאורך ההיסטוריה היו הכרמים והיקבים בשטחי המועצה האזורית מטה יהודה חלק בלתי נפרד מהנוף. תעשיית היין האזורית מהווה מקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים, ומשמשת עוגן תיירותי לבעלי עסקים ואטרקציות"

אזור מטה יהודה מאופיין בזכות יקבי הבוטיק אשר מפיקים יינות מצוינים בעלי שם דבר בארץ ובעולם. האקלים הייחודי והכרמים המשובחים מובילים להפקת יינות איכותיים ואוכל מקומי עשיר המעוררים חווית יין וקולינריה שאין שני לה בארץ. כלל בעלי היקבים באזור טומנים בחובם סיפור חיים מרתק הכולל יזמות, חקלאות וחלוציות.  

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן אמר רגע לפני הפתיחה:"לאורך ההיסטוריה היו הכרמים והיקבים בשטחי המועצה האזורית מטה יהודה חלק בלתי נפרד מהנוף. תעשיית היין האזורית מהווה מקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים, ומשמשת עוגן תיירותי לבעלי עסקים ואטרקציות. היין הינו חלק מהתרבות המאחדת בין יישובי המועצה ובכל יום מחדש מממשים מאות ייננים, כורמים וחקלאים ברחבי מטה יהודה ועשרות היקבים הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית שאזורי גידול הגפנים שבה הם מהאיכותיים במדינת ישראל. אני מזמין אתכם לחוות, לטעום ולחוש מכל מה שיש לאזור הייחודי שלנו להציע, לפגוש את התושבים, להתרשם מאתרים היסטוריים וארכיאולוגיים, מהנופים וממסלולי הטיול, ולבקר ביקבים, במסעדות ובאטרקציות התיירותיות״.

סיורי יין מקומיים

במהלך אירועי היין יתקיימו סיורי יין מודרכים שיעברו בין יקבי האזור: כל סיור יבקר בשלושה יקבים שונים, במהלכו יסופר סיפורו של היקב ותתקיים טעימה ממגוון היינות וכיבוד עשיר. מדריך מקצועי מתחום היין ילווה את הקבוצה בהסברים על האזור, על היקבים וכן על תעשיית היין בישראל. כלל הסיורים יתקיימו מידי יום שישי החל מהשעה 10:00 ועד שעה  15:00.

סיור ראשון: ייננים חדשים ביקבים וותיקים. יום שישי, 7/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: ברק יצחקי. יקבים ותיקים מתחדשים בייננים צעירים המביאים רוח חדשה על צד שימור המסורת. בסיור יבקרו בשלושה יקבים בהם לוקחים חלק ייננים צעירים. הסיור יתקיים ביקב האלה, משק יין הנס שטרנבך ויקב עגור.

סיור שני: סיור טרואר משפחתי. יום שישי 14/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: עידן בר אולפן.אזור ההר, סמוך ליישובים נס הרים ומטע, מהווה בית גידול ייחודי המספק ענבים איכותיים ליקבים אזוריים רבים. נבקר בשלושה יקבי בוטיק משפחתיים – יקב רביב, יקב נבו ויקב יפו.

צילום: אייל פרנקו

"'עם אחד, תשוקה אחת' אירוע קולינרי שהוקם במטרה לשקם עסקים שנפגעו במלחמה. האירוע הקולינרי הוא חוויה תרבותית וקולינרית אשר כולה כחול – לבן. באירוע יהיו שלל דוכני אוכל, אומנות, אופנה וסטייל והדגש הוא בעלי עסקים שנפגעו בעקבות המלחמה. לאורך האירוע יתקיימו מופעים מוסיקליים מגוונים"

סיור שלישי: סיור של זנים ויינות. יום שישי 21/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: עידן בר אולפן. באזור היין יהודה קיימים מעל 15,000 דונם של כרמי יין המהווים כרבע מהכרמים בארץ. בסיור יבקרו בשלושה יקבים המייצרים מגוון רחב של יינות מזנים שונים ותתקיים טעימה של יינות שונים המיוצרים בשיטות מגוונות. הסיור יתקיים ביקב מוני, יקב שורק – בית ספר ליין ויקב לטרון.

סיור רביעי: סיור יינניות עמק האלה. יום שישי, 28/6/24, 10:00 – 15:00, מדריכה: אורית גרינבאום לירון.

בעמק האלה פועלות שלוש יינניות המגדלות כרמים ויוצרות יין משובח ביקבים משפחתיים. בסיור יבקרו ביקבים, ישמעו על היצירה ותתקיים טעימה של מגוון יינות. הסיור יתקיים ביקב מטלר, יקב צפרירים ויקב רוגלית.

לקראת חג השבועות המתקרב, יקב צפרירים מארח ומשיק יינות לבן ורוזה חדשים מסדרת עדולם בציר 2023.

יקב צפרירים מזמין לערב שכולו על טהרת היין והמוסיקה הכולל השקת יינות לבן ורוזה חדשים מסדרת עדולם בציר 2023 יחד עם הופעת פולק & רול של ניית'ן רוד ודניאל הלפמן בהופעתם: "בין הנוסטלגי לעכשווי". לצד היין יוגשו פלטות שרקטורי וימכרו יינות היקב בכוסות ובקבוקים. מתי? יום חמישי 6/6/24, החל מהשעה 18:00.

יקב אולו – מושב גבעת ישעיהו – משיקים אירוע השקת יינות בציר 2022-2023 יום חמישי 20.6.24, בין השעות 18:00-21:00. היקב מציע טעימות של יינות לבנים, רוזה ואדום, בליווי מוסיקה חיה וכיבוד קל.

יקב לטרון – מנזר השתקנים – סיור מודרך ביקב וטעימות ממבחר היינות בכל יום חמישי בשעה 17:00

היקב מציע סיור מרתק ביקב בן למעלה ממאה שנה, סיור שיעבור בכניסות ויציאות סודיות בין חדרי החביות חדרי החביות מלאות המסתורין תוך סיפור על החיים במנזר.  

יקב עמק האלה – קיבוץ נתיב הל"ה – מציע תפריט ייחודי לצד היין והופעות חיות ביקב ואירועים נוספים

בכל ימי חמישי, בשעות 19:00-23:00.  happy hour 19:00-20:00. בכל ימי שישי, בשעות 10:00-16:00 – "שישי לנפש ביקב עמק האלה". קבלת השבת עם יין, מארזים מפנקים ומוסיקה בחצר היקב 7.6 יום שישי –  אירוע שבועות ביקב – מסיבה עברית ויין ללא תחתית

יקב קדמא – מושב כפר אוריה – השקת יינות חדשים בליווי מוסיקה חיה חמישי 13.6.2024 בשעה 19:00 ועד אחרון הטועמים. השקה של היינות החדשים: לירה 2022, קופיה 2022, פטי וורדו 2022, גראנד רזרב 2019 בהרשמה מראש באתר היקב. 12.6 – יום רביעי ביקב, בשעות 10:00-19:00 – תפריט ספישל חג שבועות לצד טעימות יין.

נורה – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום במטבח המקומי של נורה שתארח את יקבי אפילסיון "יהודה" לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף: ימי שלישי לאורך החודשים יוני ויולי בין השעות 19:30-22:00 במושב מטע.

נורית (נורה) הרץ – שפית ולקטית שגרה ופועלת בהרי יהודה. המטבח של נורה מבוסס על ליקוט וחקלאות מקומית וחוגג את חומרי הגלם הטריים והנהדרים ביותר בעונה. סדרת ערבי היינן, באה לתת במה ליקבי אזור גידול היין הראשון בישראל. בכל ערב יתארח יינן.ית של יקב אחר ממטה יהודה לטעימה מודרכת של יינות היקב לצד ארוחה המותאמת ליין. הארוחה מורכבת מ7-8 מנות אותן נורית תבנה בהתאמה ליין.

צילום: אבי דודי

"עם אחד, תשוקה אחת", אירוע קולינרי שהוקם במטרה לשקם עסקים שנפגעו במלחמה: בתאריכים 6/6/24 ו- 6/7/24, סלינה מנתור במעלה החמישה – האירוע הקולינרי הוא חוויה תרבותית וקולינרית אשר כולה כחול – לבן. באירוע יהיו שלל דוכני אוכל, אומנות, אופנה וסטייל והדגש הוא בעלי עסקים שנפגעו בעקבות המלחמה. לאורך האירוע יתקיימו מופעים מוסיקליים מגוונים.

טעם מקומי – חופשה קולינרית עם גבינות מקומיות מצפון לדרום: ימי רביעי – חמישי בתאריכים 29/5/24 – 30/5/24, במלון לוגוס ביד השמונה. מפגש קולינרי אשר כולו סובב סביב מחלבות הבוטיק הקטנות והאהובות בישראל. נדב יארח סעודה בת 6 מנות, שכל אחת מהן מביאה לידי ביטוי את טעמן הייחודי של מחלבות ואדי עתיר, ברקנית ובארי. לכל אחת טרואר שונה וסיפור מרגש וייחודי לה. ביום חמישי ה-30/5, תוגש ארוחת בראנץ' מקומית, לאחריה יתקיים סיור יצרנים כפרי עם עדי מוטיל. באותו יום ייפתח אירוע היין השנתי של מטה יהודה.

יקב יהודה – מושב שורש – סיור למרגלות היקב וטעימות מודרכות עם היינן אבי יהודה –  ביקב אפשר לרכוש פלטת גבינות של גבינות בארי.

יקב קסטל – ישוב יד השמונה – שבועות ביקב יום שישי 7.6. בחגיגות תמצאו מנות מטעם "סלון אוכל", מארזים לחג, פרחים, חלות ועוגות לשבת , dj nati tamam  ,מגוון יינות היקב מוצעים לרכישה בכוסות ובקבוקים

עלות כניסה 60 ₪, כולל כוס יין ראשונה, הזמנות דרך ontopo

המתססה בישוב יד השמונה – מרכז המבקרים הופך לפאב סיידר! כל יום חמישי לאורך כל חודש יוני, בשעות 17:00-23:00 תוצרת שנפסלה לשיווק בגלל הנראות הופכת בתהליך ייצור סיידר מקצועית וייחודית לסיידר בפאב הסיידר הראשון בארץ! אין צורך בהרשמה או הזמנת מקום.

ימי שישי בבוקר וערב שבועות, בשעות 11:00 ו13:00 סיור טעימות חווייתי, הכולל את סיפור המתססה, למידה על תהליך הייצור של הסיידרים, וטעימות ממגוון הסיידרים האלכוהוליים, המיצים והקוקטיילים, תהיה אפשרות גם להזמנות פלטות גבינות ולישיבה במקום.

בראנץ' ישראלי אצל "בלושה" בצור הדסה –  הבראנץ' הישראלי של בלושה שם על שולחן אחד קובנה, שקשוקה וגם בורקס ומאחד את הלהיטים שמרכיבים את ה"מטבח הישראלי". לרגל אירועי היין תארח אלונה את ברק כץ, יועץ התיירות של מטה יהודה, מנהל אזור היין "יהודה" ובוגר לבל 3 של WEST לבראנץ' ויינות לבנים מיקבי האזור. במהלך הבראנצ' ברק יספר על עשיית היין המקומית בדגש על ייחודיות אזור יהודה. בתפריט: שלל בצקים, קובנה ענקית, מאפים ממולאים בגבינות וירקות, מתבלים והמון סלטים רעננים, יינות מיקבים מקומיים

ולקינוח עוגת רוגלך קינמון, שמרים שוקולד ופירות העונה.

בחירת היין

מה מחפשים כשטועמים יין ואיך מבדילים בין בציר אחד לשני? מה השיכר הראשון שייצרו כאן, ומה שתו בימי התנ"ך? איך מכינים "תיון" ומתי עדיף לא ליישן בחבית? יין הוא סיפור של אזור, של טרואר. לכבוד אירועי היין של מטה יהודה יתקיים סיור באפילסיון הרשמי היחיד בישראל, אל הענבים והכרמים שהפכו את האזור למעצמת אלכוהול, מראשית ימי התנ"ך ועד הפרסים והתחרויות של היום. נשלב בין כרמי הר וכרמי עמק, ובין יקבי בוטיק לבין יצור נרחב, נטעם אדומים ולבנים, חדשים וישנים, תוך שנעמוד על ההבדלים, הזנים, והניואנסים העדינים המתלווים לשתיית יין, והאתגרים בגידולו. הסיור יבקר ביקב ספרה ויקב יפו ויכלול גם סיור קצר בפארק עדולם שייתן לכם הצצה לארכיאולוגיה של עולם היין בגתות קדומים ויקבים באבן. בסיור נעסוק גם באתגרים הגדולים של תעשיית היין העולמית והאזורית.

צילום: תיירות מטה יהודה

שעת יציאה, 9:00 באזור צומת האלה (מיקום מדויק יימסר לנרשמים. 13:00 סיום משוער)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

new1
new1
new1

עוד כתבות שאולי יעניינו אותך:

יש משתלה חדשה במחסיה

טקס להשקת המשתלה השיקומית "דרך הגן" התקיים השבוע במושב מחסיה

ניחום ממלכתי

נשיא המדינה, יצחק בוז'י הרצוג הגיע השבוע לניחום אבלים בבית משפחת צימבליסט, היושבת שבעה על בנה אליהו משה הי"ד שנפל במלחמה. לכלוכית מאוד התרגשה מהמעמ

תפילה למען החטופים

רחל סיסו המדהימה, תושבת העיר נסעה השבוע במיוחד לכותל על מנת להתפלל לחזרתם ולבריאותם של החטופים

מעמד נשיאותי

ראשת העירייה לשעבר, ד"ר עליזה בלוך ומחברת הספר "גשרים של אור" נפגשה לאחרונה עם נשיא המדינה ורעייתו

הגיע זמנה

אחרי שלוש וחצי שנים, שרי דרור ראש מינהל חינוך, נוער וקהילה הודיעה על התפטרותה. מה יהיו צעדיה הבאים? "כשלב ביניים החליטה לסייע במערכות חינוך בדרום ובעוטף" | איך העירייה השפיעה עלייה? "הייתה בית הספר של החיים שלי" | ריאיון בלעדי

טופו ברוטב טריאקי ואננס

מנת טופו עשירה בטעמים ובחלבון שמכינים בקלות על המנגל או על מחבת פסים לא תאמינו כמה היא טעימה, מלאה בסיבים תזונתיים ומתאימה למי שפחות מחבב בשר או חלב

המתכון של אושרת: לחם מנומר

לחם מעניין ואחר שעשוי מבצק חלב (דומה במרקם לבריוש) | מה שונה? שבמקום שמן שמים חמאה ואת מקומם של המים תופס החלב | בין אם טעמתם או לא, אני ממליצה להכין את הלחם בבית, זה טעים הרבה יותר

עצוב: הלוחם אליהו משה צימבליסט נפל במלחמה

סמל אליהו משה צימבליסט ז״ל (21), היה בוגר ישיבת אהבת ישראל, שירת כלוחם בגדוד 601 עוצבת עקבותך הברזל (401) נפל במוצאי שבת בקרב בדרום רצועת עזה | תושבים רבים ליוו אותו בדרכו האחרונה | גרינברג אמר: "הלב נשבר, היגון עצום ובלתי נתפס"

העירייה אישרה: תב"רים על סך 137 מיליון שקל

מועצת בעירייה, בראשות שמואל גרינברג התכנסה בשבוע שעבר לצורך אישור תב"רים | אושרו: בנייה של מאות כיתות למוסדות החינוך, הקמת שלוחת רווחה חדשה, הקמת אולמי ספורט, תכנון הקמת בית החולים, הקמת מעונות יום, הקמת טיפת חלב ועוד

עזיבה נוספת: דודו ג'מו התפטר

ראש מינהל תפעול, דודו ג׳מו, סיכם עם ראש העירייה, שמואל גרינברג ומנכ"ל העירייה אוהד שגב כי יסיים את תפקידו בקרוב | דודו ג׳מו: "אחרי 4 שנים הגיע הזמן להמשיך לאתגר הבא" | העירייה תצא בימים הקרובים במכרז לאיתור האדם המתאים לתפקידו

ציון חשוב: התקיים יום הזיכרון ליהודי אתיופיה

בשבוע שעבר התקיימו אירועי הזיכרון ליהודי אתיופיה | במסגרת האירוע קיימו הדרכות אליהם הגיעו מאות תלמידים ששמעו וטעמו את מסע הגבורה של יוצאי אתיופיה ולאחר מכן, יצאו להר הרצל לקברי הלוחמים של בני העדה

סכנת חיים: תינוק נחנק מסוכריה וניצל

תינוק כבן שנתיים, נחנק יום שבת האחרונה מסוכריה בביתו ברמת בית שמש ג' | הוריו שעלו על המקרה במהירות, הזעיקו צוותי הצלה שהגיעו למקום והצילו את חיו

שיפור בתחבורה: גרינברג נפגש עם חברת "תנופה"

ראש העירייה, שמואל גרינברג קיים מפגש עם הנהלת חברת "תנופה" המפעילה את קווי התחבורה הציבורית הבינעירוניים בעיר | בפגישה עלה: הצורך בגיוס נהגים, שיפור תשתיות, הוספת קווים לשכונות החדשות והגברת האוטובוסים בשעות העומס

יש לו סיכוי: יוחנן מאלי, מועמד לתפקיד מנכ"ל משרד הנגש

מנכ"ל העירייה הקודם, הגיש את מועמדותו לתפקיד מנכ"ל משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי. השבוע הודיעה נציבות שירות המדינה כי היא בוחנת את מועמדותו

החבר הכי טוב נחטף

מיכאל חי איפרגן (22) מבית שמש, הכיר את אלמוג מאיר ג'אן, שנחטף על ידי ארגון החמאס ב-7 לאוקטובר ושב בשבת האחרונה לישראל | השבוע בריאיון בלעדי לעיתון "שוס הדרך" הוא חושף את הרגע בו קיבל את הבשורה שחברו הטוב חזר מהשבי, "כשזה אומת, רצתי בוכה להורים שלי"

דילוג לתוכן