נפתח לציבור: אירוע האוכל הגדול במטה יהודה יצא לדרך

החל מסוף השבוע האחרון, ולמשך שלושה סופ"שים יתקיים במטה יהודה אירוע האוכל הוותיק | והפעם האירוע יהיה בסימן חיזוק העסקים המקומיים וחיבורים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי
רימון

אירוע האוכל במטה יהודה התחיל: פסטיבל האוכל של מטה יהודה יצא לדרך בסוף השבוע האחרון וימשיך גם סוף השבוע הזה ובשבוע הבא. במסגרת האירוע, שמתקיים זו השנה ה-24, תוכלו להגיע ולחזק עסקים מקומיים, עסקי מילואימניקים וליהנות מחיבורים קולינריים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי.

במשך שלושה סופי שבוע, החל מה- 21.3 ועד ל- 6.4, יוכלו להגיע חובבי אוכל וטיולים ולפגוש את המגוון האנושי, התרבותי והקולינרי של המועצה האזורית הגדולה. על הדרך, אפשר ורצוי לחזק עסקי מילואימניקים ואנשי קולינריה מהנגב המערבי, בהם: הגבינות הטבעוניות של "שוני" שיתארחו במאפיית "ברדלי" בשריגים, "קרמזינה", מבשלת הבירה מתלמי יפה תתארח במבשלת הבירה בשריגים, "שוקולד קפה" ממגן יתארח ב"איש לחם" במושב תעוז ועוד. כל זאת לצד הנופים היפהפיים של העונה לאחר גשמים רבים שירדו באזור, פריחות שקדיות, תורמוסים, כלניות, כרמים ומרחבים ירוקים רחבים.

רימון
ארוחת הודית מופלאה בתעוז | צילום: ליהי רוזנברג, דיגיטל תיירות מטה יהודה

"פסטיבל האוכל של מטה יהודה יצא לדרך בסוף השבוע האחרון וימשיך גם סוף השבוע הזה ובשבוע הבא. במסגרת האירוע, שמתקיים זו השנה ה-24, תוכלו להגיע ולחזק עסקים מקומיים, עסקי מילואימניקים וליהנות מחיבורים קולינריים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי"

במקביל לחיבורים אלה למעלה מ-15 מקומות חדשים יפתחו את דלתותיהם באירועים השנה, בין היתר, חגית דניאל מלוזית, בעלת עבר קולינרי מרשים מפאריז ובריסל עם "רומי בממלכת המאפים" בשיתוף פעולה עם ג'וליאנו ראש, שף וצייר המתמחה בבישול ברזילאי, שירלי משה, המלקטת ממוצא שתכין ארוחות ליקוט בשטח, בראנץ' טורקי-יווני ב"גינה של מיה'לה" באביעזר ופנינות קולינריות חדשות בעין רפא, בהן הגריל הכשר של ג'יי-ג'יי שחזר לכפר מארצות הברית ופתח רק לפני מספר שבועות מקום חדש, ההמבורגר של אדם, ותפריט צמחוני ב"קפרסקו".ולצדם, ניצבים כבר שנים רבות בקדמת הבמה, המבשלות והמבשלים של האזור, בהם: חוויה גיאורגית ביקב קדמא, אבי ויעל רוזנבוים שיגישו מנפלאות הגריל הארגנטינאי בשריגים, "נורה" – המלקטת ממושב מטע שמפתיע בארוחת 8 מנות מטריפה מהטבע, עליה גבאי עם תבשלי כבש ובשר ראש מהמטבח המרוקאי, אורן שמואלי ממאפיית "ברדלי" בשריגים לא מפסיק להפתיע והשנה יארח את יצרנית הגבינות הטבעוניות מניר עוז "שוני" וגם אופה הולנדי שיגיע לאפות יחד איתו, נפלאות הג'יבן המטופלת היטב ב"קפרסקו" בעין רפא המופיעה בכנאפה ובסלטים טריים מהגינה, אוכל תימני אצל רמי ויפה אלוני בבקוע, ארוחות שף המשלבות מפגש עם ייננית עם אבנר ניב ולורי לנדר מיקב צפרירים, יפה אלוני בסירי קובה מהמטבח הכורדי ומרק הבשר של רמי, בעלה התימני, קפה משובח ומאפים בשילובים מפתיעים עם השף קונדיטורית המשובחת, מיכל ברנס בעגלת הקפה "ילדתי שלי", סדנאות אוכל קוצ'יני במשק אליהו בכפר אוריה ועוד.

בימי שישי, כמיטב המסורת, יתקיימו "סיורים בין הסירים". הסיור השני (29.3) יתחיל בטעימות יין ובראנץ' בכרם ברק, ימשיך למושב צלפון שם יקבלו אתכם משפחת קראוזה עם תוצרת המחלבה שלהם ותוצרת של פרויקט ואתי עתיר מהנגב המזרחי המשלב קדמה, מסורת וקיימות ויתסיים בחוויה קוצ'ינית במשק אליהו בכפר אוריה.

הסיור השלישי, שיתקיים ב 6.4, יתחיל בקפרסקו, בית הקפה של מונדר ובשאר בכפר, זוג שמגדל הכל בעצמו ומציע חוויה קולינרית ערבית טרייה מול נוף הררי. בין המנות שמציעים במקום – קראס זעתר בר וגבינת עזים, ביצים על כרישה, מאפים ופיתות מיוחדות וכנאפה עם מתכון ייחודי שלהם. משם תמשיכו ל"מתססה" ביד השמונה, הלא היא הסיידריה הראשונה בארץ לסיור טעימות במרכז המבקרים של המפעל החדש ותחתמו אותו בביקור אצל ג'וליאנו ראש, שם ואמן, שיארח בביתו הקיבוצי בקרית ענבים לחוויה ברזילאית עם טעימות של פיג'ואדה, פארופה וקפירינייה.

סיורים "בין הסירים" יתקיימו בימי שישי, 22.3, 29.3, 6.4, בין השעות 9:30-14:00.

התכנסות ויציאה ממתחם חניית המועצה האזורית מטה יהודה.

עלות הסיורים: 210 שקל למשתתף, פרטים באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

new1
new1
new1

עוד כתבות שאולי יעניינו אותך:

הצלם הדגול חוגג

יניב סעד, המוכר לנו כצלם אלוף מהעיר, חגג השבוע את יום הולדתו

מזל טוב!

מאיר וקנין התותח, בנו של דוד המוכר לנו כמנהל רכש בעירייה חגג לאחרונה את יום הולדתו ה-18 עם משפחתו באילת

חוגגת 70

מזל לחיאני, תושבת העיר, מוכיחה לנו בכל פעם מחדש שבכל גיל אפשר לחגוג. השבוע היא חגגה 70 ולכלוכית עפה עלייה.

הצדק נעשה

13.5 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי נגזרו השבוע על הקטין שהורשע ברצח נריה עמר ז"ל, ממושב מחסיה | בנוסף, יהיה עליו לפצות את משפחת עמר בסכום של 150 אלף שקלים | הפרקליטות טענה: "התנהגות הנאשם מבטאת זלזול מובהק והתנכרות לערך חיי אדם"

התנהגות חריגה: קיצונים השתוללו מול בית ראש העירייה

כ-60 קיצונים הגיעו באוטובוס להפגנה מול בית ראש העירייה וגרמו לנזק לשער הכניסה | הסיבה: אות מחאה על האירוע הענק של שמחת בית השואבה שיזם גרינברג

הלם: שני קטינים חשודים בפריצה לבית עסקהלם:

בזזו עסק במהלך החג: שני חשודים צעירים פרצו לבית עסק בשכונת יפה נוף בעיר, גרמו לנזק וגנבו כסף מהמקום | במסגרת חקירה במשטרה, נעצרו החשודים שנמצאו קטינים – בני 14 ו-13 בלבד

מפחיד: שריפה פרצה במבנה בקריה החרדית

בשעותך הלילה התקבל דיווח על עשן היוצא ממבנה המשמש מוסדות דת "תולדות אברהם יצחק" ברחוב חזון איש בעיר | שלושה צוותי כיבוי הגיעו למקום, ופעלו חזק כדי למנוע את התפשטות השריפה | לא אותרו לכודים או פצועים

מטה יהודה: זכתה בפרס יוקרתי במולדובה

המועצה האזורית ויקבי יהודה זכו לאחרונה בפרט יוקרתי במסגרת כנס ארגון Iter Vitis 2024 במולדובה | מדובר בפרס המוענק ליעדים תיירותיים המתמודדים בהצלחה עם אתגרים ומשמרים את תרבות היין והמסורת האזורית

טקס עירוני ל-7 באוקטובר

השבוע הנהלת העיר, המשפחות השכולות וקהל נוסף השתתפו בטקס זיכרון עירוני לציון אירועי ה-7 לאוקטובר | בפתח הטקס הרב רפי אסולין, אביו של רס"ל במיל' שמעון יהושע הי"ד נשא דברים לזכר בנו, לאחר מכן נשאה כמה מילים דינה מלאכי גדליה, אמו של רס"ל יוסף הי"ד, ציפורה לוי, אמו של יצחק הי"ד, יגאל דוד, אביו של עמית יצחק הי"ד ושאראו קאסיה, אחיו של סמ"ר בראנו הי"ד.

ברנקו וויס: קיימו טקס לזיכרון ה-7 באוקטובר

השבוע (יום ראשון) התקיים יום האבל הלאומי לאירועי השבעה באוקטובר. בית הספר "ברנקו וויס" קיים טקס זיכרון ממלכתי לציון ה-7 באוקטובר בנוכחותן של משפחות נופלים של בית הספר ושל העיר | ראש העירייה שנכח בטקס אמר, "החובה לזכור את החללים, את הגבורה ואת ההקרבה שלהם ושל משפחותיהם"

לוי אשכול: בי"ס ציין יום אבל לאומי בבית הבנים

בית הספר לוי אשכול ציין לאחרונה את יום האבל הלאומי שחל בתאריך העברי השבוע (יום ראשון, כ"ה בתשרי) | התלמידים מכיתות ה' עד ו' יצאו לפעילות הוקרה והנצחה לאורם של גיבורי חרבות ברזל ונרצחי נובה

אירוע הוקרה: לעשרות מתנדבים שסייעו בחקלאות מפרוץ המלחמה

במהלך החג התקיים אירוע "חג השומר" של הארגון בסימן זיכרון | המטרה: להוקיר את עשרות אלפי המתנדבים והמתנדבות שהגיעו מפרוץ המלחמה לסייע בחקלאות הישראלית | באירוע הוקמה פינה להנצחת חללי וחללות הארגון ובסוף התקיימה הופעה מרגשת של אביב כנר

המתכון של השף: מאפה פסטו פרמז׳ן

גם אם אכלתם טוב טוב בחג, מה זה משנה? הנה לכם מאפה שמרים עלים פריך במילוי פסטו ביתי עתיר שום ופרמזן מפנק ומושחת. והכי חשוב –  קל להכנה! מושלם להגשה על שולחן הבראנץ׳ שלכם | תכינו, תצלמו ותתייגו אותנו!

המתכון של אושרת: קן לציפור

אחד ממאכלי הילדות שגרמו לי להיכנס למטבח וליצור. למעשה זו מנת בולונז קלאסית שבזמנו ראיתי בה יצירת אומנות שיש לפאר ולהעריך | מוכנים לזה? כי אני מתרגשת להגיש לכם את המנה הזו

 

דילוג לתוכן