השחיתות השלטונית שנחשפה בקדנציה של משה דדון, בראשות המועצה האזורית מטה יהודה הדהימה אפילו את החוקרים הוותיקים ביותר במשטרה. הנתונים שעלו בעדויות גרמו להם לחשוב ולבדוק מספר פעמים נתונים רבים. השאלות היו רבות והתהיות רק גדלו – איך יכול להיות שראש המועצה לשעבר, משה דדון ביצע שוחד שיטתי מקבלנים ויזמים, קיים יחסי מין עם עובדות וקידם אותם בתמורה, איים על כל מי שסטה מדרכו ולא השאיר מקום לספק – מי שלא בדרכו – מפוטר.
יוסי משה, סגן ראש המועצה לשעבר ממשיך בעדותו ומספר על השחיתויות והשוחד שקיבל דדון בזמן כהונתו, "הוא רצה להשיג שוחד על חשבון הציבור", אמר. "זה לא אני, זה הוא".
א', סוכנת המשטרה:
"כל אלה שהעידו ואמרו את מה שהם רואים במועצה בתחנת המשטרה, היו צריכים להיכנס במהירות למשרדים שלהם. הם ידעו שהזמן שלהם קצוב. אין דרך אחרת לתאר זאת: מערכת אכיפת החוק השתמשה וזרקה. מיד לאחר המעצרים, העדים המרכזיים מצאו את עצמם תחת מתקפה. זה לבוא כל יום לעבודה בידיעה ששונאים אותך"
ראש המועצה האזורית, דדון אומנם נשלח לכלא ועל פניו רבים חשבו שכל מה שנעשה עד כה במועצה ייעצר. אך דבר מזה לא קרה. אלא שמה שכן קרה לאחר מכן, הטריד את החוקרים ואת עובדי המועצה עוד יותר. "קווינו שברגע שראש המועצה ייעצר ויכלא, יהיה שינוי במועצה", אמר יוסי משה. "לצערי כל אותם אנשי דדון המשיכו לשלוט במועצה ועדיין שולטים היום".
אל יוסי משה הצטרפה א', עובדת המועצה שהפכה לסוכנת משטרה וצוטטה גם בכתבות האחרונות. היא אמרה, "כל אלה שהעידו ואמרו את מה שהם רואים במועצה בתחנת המשטרה, היו צריכים להיכנס במהירות למשרדים שלהם כשחזרו לעבודה. הם ידעו שהזמן שלהם קצוב. אין דרך אחרת לתאר זאת: מערכת אכיפת החוק השתמשה וזרקה. מיד לאחר המעצרים, העדים המרכזיים מצאו את עצמם תחת מתקפה. זה לבוא כל יום לעבודה בידיעה ששונאים אותך", אמרה א'.

"אחיו של משה דדון סיפר כי פנה במליאת המועצה אל הגזבר, משה אוחיון שהעיד במשפט ואמר לו, 'אנחנו מקווים שלא נתאכזב מהעדויות שמסרת למשטרה', אמר אחיו של דדון לאוחיון. אחרי שדדון קיבל את חומרי החקירה יחד עם כתב החשדות, אחיו ניגש אל הגזבר אוחיון במהלך ישיבת המועצה ואמר לו: 'קראנו את העדויות שמסרת במשטרה. יצאת גבר שבגברים'"
בשבועות האחרונים הבאנו את סיפורה של א', שנקלעה לסיטואציה במועצה ללא הכנה מראש. א' הייתה עובדת מועצה בכירה. אזרחית טובה שנענתה לבקשת המשטרה לשתף פעולה בחקירה סמויה ולאסוף חומרים נגד החשודים בשחיתות. בין היתר היא הקליטה את ז'קלין פרץ, כפי שפרסמנו בשבוע שעבר. א' נחקרה בעצמה על קבלת שוחד מקבלנים ויזמים ועל עבירות נוספות. "בכאב עשיתי את זה", הודתה א'. "כל מה שהיה קשור לז'קלין כאב לי", הסבירה במהלך החקירה.
אלא שלמרות שא' עבדה קשה להקליט את ז'קלין בכותלי המועצה, יום אחרי החקירה התיק נגדה נסגר. הסיבה: חוסר ראיות. וא' שהעידה נגד ז'קלין וככל הנראה הודתה שהקליטה אותה, מצאה את עצמה מחוץ למועצה.
דדון הילך אימים
נראה כי הרוח החיה, זו שעומדת מאחורי האיומים היא ללא ספק – משה דדון בעצמו. רגעים בודדים אחרי שהוא שוחרר ממעצר, החלה מסכת לחצים על העדים, עובדי המועצה. בתוך התמלילים נחשפו גם מקרים שקרו בבית המשפט. אחיו של משה דדון סיפר כי פנה במליאת המועצה אל הגזבר, משה אוחיון שהעיד במשפט ואמר לו, "אנחנו מקווים שלא נתאכזב מהעדויות שמסרת למשטרה", אמר אחיו של דדון לאוחיון. אחרי שדדון קיבל את חומרי החקירה יחד עם כתב החשדות, אחיו ניגש אל הגזבר אוחיון במהלך ישיבת המועצה ואמר לו: "קראנו את העדויות שמסרת במשטרה. יצאת גבר שבגברים".

"אחרי שהוא הוציא את העדים המרכזיים, את הסגן ואת המנכ"ל אני הייתי הבאה בתור", חשפה א'. "פניתי לראש המועצה, ניב ויזל, ואמרתי לו אני יודעת שפנו אלייך על הראש שלי, אני יודעת שאתה הולך לטפל בי. וזה מה שהוא עשה. פתאום החליטו ביום בהיר שהם לוקחים לי את הרכב, את התפקיד ולכי תהיי מזכירה זוטרה"
האווירה העוינת לעדים בתיק המשיכה גם אחרי שנבחר ראש מועצה חדש, ניב ויזל שלטענת מתנגדיו, מימש את מדיניות קודמו.
"אחרי שהוא הוציא את העדים המרכזיים, את הסגן ואת המנכ"ל אני הייתי הבאה בתור", חשפה א'. "פניתי לראש המועצה, ניב ויזל, ואמרתי לו אני יודעת שפנו אלייך על הראש שלי ואני יודעת שאתה הולך לטפל בי. וזה מה שהוא עשה. פתאום החליטו ביום בהיר שהם לוקחים לי את הרכב, את התפקיד ולכי תהיי מזכירה זוטרה"
א' היא לא היחידה שנפגעה בעקבות עדותה, אלא גם יוסי משה, סגן ראש המועצה לשעבר. הוא קרא לו לשיחה ואמר לו, "תראה יוסי, אני לא רואה שאני ואתה יכולים להמשיך לעבוד ביחד. אני מבקש ממך להתפטר, ואם תעשה זאת, לא תהיה לי ברירה. אני מביא את זה למליאת המועצה להדחה שלך". יוסי הקשיב והגיב לניב, "אני יודע שאתה מקבל הנחיות מרחוק, מאוד מרחוק. אבל אני לא מתפטר תביא את זה להדחה שלי ואני רוצה להסתכל בעיניים על כל אלה שמצביעים. הגענו למליאה ואמרתי חברים כולכם יודעים מה הסיבה, והסיבה אני בטוח שכל אחד ואחת מכם היה נוהג כמוני. ובכל זאת כולם הצביעו להדחתי כי גם הם קיבלו הנחייה", אמר יוסי בכאב.
א' הוסיפה:
"אני עובדת מועצה מזה 16 שנים. איך יכול להיות שרק אני ולא ידעו על אף עובד אחר שהוחזר לתפקידו מלפני 40 שנים או בכלל? אלא רק קודמו. המצב הנפשי הורע מאוד בעקבות עוגמת הנפש והטרטור. עברתי הפלה מאוחרת כתוצאה מהסטרס"
א' הוסיפה, "אני עובדת מועצה מזה 16 שנים. איך יכול להיות שרק אני ולא ידעו על אף עובד אחר שהוחזר לתפקידו מלפני 40 שנים או בכלל? אלא רק קודמו. המצב הנפשי שלי הורע מאוד בעקבות עוגמת הנפש והטרטור. עברתי הפלה מאוחרת כתוצאה מהסטרס".
חוקרי המשטרה וכתבי החדשות הגיעו לקבל תשובות מהמועצה האזורית ובפרט מניב ויזל, ראש המעוצה הנוכחי. ז'קלין פרץ הייתה בחוץ, היא כמובן המשיכה לעבוד למרות כל העדויות שנמסרו נגדה. הניסיונות להשיג תשובות מז'קלין פרץ ירדו לטמיון ושאר הצוות נכנס למועצה כדי לנסות לקבל מענה מראש המועצה, ניב ויזל. "רצינו לקבל תשובה, מדוע בכירי המועצה ומי שגילתה אזרחות טובה מצאה את עצמה בלי עבודה", אמרו. ויזל סירב לתת תשובות למצלמה ולאנשי החקירה, והסכים לתת הסברים ללא ציטוט. גם אחרי שעה של שיחה הוא לא סיפק תשובה טובה לגבי כל העדויות והתמלילים שהועלו בחקירות.
מכאן עולות המון שאלות: מדוע ראש המועצה הנוכחי ניב ויזל לא עונה לפניות העובדים? למה הוא ממשיך להעסיק עובדים עם חשדות?
א', סוכנת המשטרה אמרה שהיא שלחה הודעה אישית לניב ויזל, בתקווה שתגיע ממנו תשובה לגבי חששותיה, "אני מאוד רוצה להאמין שאתה לא יודע פסיק ממה שאני באופן אישי עברתי מאז פרוץ הפרשה והמעצרים. במשטרה מעודכנים ויודעים הכל. אני רק רוצה לקום בבוקר לעבודה ולהפסיק להסתכל מאחוריי ולבדוק את הרכב ושבמשטרה יורידו את המצלמות מהרכב ומהבית ואת הסיורים שכל כך מלחצים את הילדים". ניב ויזל מעולם לא ענה לה.

תגובת מטה יהודה:
"הפרשה התרחשה בשנת 2015 וכל המידע וממצאי החקירה מצויים בידי המשטרה והפרקליטות. המועצה אינה רשות חוקרת ומי שבידו לקבוע מי אשם אלו הם גורמי אכיפת החוק בלבד. החלטות בנוגע להמשך עבודתם של עובדי מועצה התקבלו מתקבלות באופן מקצועי ומשיקולים ענייניים בלבד"
הפרקליטות והמשטרה סברו וודאי שהגיעו להישג כשהצליחו להכניס לכלא ראש מועצה מושחת. כנראה שהסדר הטיעון המקל שנחתם איתו, לא סייע למיגור מוחלט וסופי של השחיתות. הוא חסר ערך כל עוד העדים המרכזים מוצאים את עצמם נרדפים וחסרי כל.
תגובת מועצה אזורית מטה יהודה: "הפרשה התרחשה בשנת 2015 וכל המידע וממצאי החקירה מצויים בידי המשטרה והפרקליטות. המועצה אינה רשות חוקרת ומי שבידו לקבוע מי אשם אלו הם גורמי אכיפת החוק בלבד. החלטות בנוגע להמשך עבודתם של עובדי מועצה התקבלו מתקבלות באופן מקצועי ומשיקולים ענייניים בלבד".
תגובתה של ג'קלין פרץ, באמצעות עו"ד אורי דרשן הכהן: "התיק נגד מרשתי נסגר ולא נמצא רבב בהתנהלותה. עיקר התיק הוא עניין של נקמה ורכילות זולה".
זהו החלק האחרון שנחשף מתוך החקירות והתמלילים שאספה המשטרה חודשים ספורים לפני מעצרו של דדון וגם לאחר מעצרו. אחרי פרסום סדרת הכתבות, קיבלנו שיחת טלפון מעובדת המועצה לשעבר, שביקשה בכל תוקף שנפרסם את כל הפרטים והשחיתויות שמתנהלות היום במועצה. ביקשנו לדעת את שמה, אך היא לא הייתה מעוניינת להיחשף. לפיה עובדי המועצה והיא בניהם, העידו ויעד היום מרגישים נרדפים, מפוחדים ומתקשים להמשיך בחיים.