מתחת לרדאר

אירועים ומופעים מטעם העירייה יצאו למכירה ונגמרו כלא היו | תושבים שפנו למערכת "שוס הדרך" סיפרו כי הם לא נחשפו למידע, וכשעובד עירייה פרסם ש"הכרטיסים עומדים להיגמר" – זה היה מאוחר מידי | מה עומד מאחורי המהלך הזה?
חשמל

בשבועות האחרונים תושבי העיר חיפשו לרכוש כרטיסים למופעים ולאירועי תרבות מטעם העירייה לקראת חג הפורים וחג הפסח. מה שבדרך כלל היה קורה – העירייה הייתה מפרסמת את האירועים במקומות המקובלים כמו: בעיתונים המקומיים ובקבוצת ברשתות החברתיות אך כעת היא מפרסמת על האירועים הקרובים במקומות ייעודים שהיא פתחה ופיתחה – קבוצות ווטסאפ שנחשבת כ"מדיה עירונית" ולשם נשלחים כל הקישורים הייעודיים למופעים ולאירועים הקרובים ורק החברים בקבוצות הללו יכולים להירשם, לרכוש וליהנות מהאירועים הקרובים שנפתחו לקראת החגים.

האם זו אפליה?

לכאורה התושבים שהצטרפו לקבוצת "המדיה העירונית" הם היחידים שנחשפים לקישורים ולאירועים הקרובים ולכן הם יכולים לרכוש ראשונים את הכרטיסים וכך למעשה הכרטיסים נגמרים מהמלאי. ואז תושבים שאינם בקבוצה, או כאלה שאפילו אין להם שום ידע על קבוצות אלו, מתבאסים ותוהים לעצמם האם מדובר באפליה דתית? אחת מתושבות העיר פרסמה ברשת החברתית "המאמות של בית שמש" וכתבה: "מדובר באפליה דתית". הסיבה שהיא כתבה את המילים האלו הייתה כי היא גילתה שרוב האירועים והמופעים הועברו לרמת בית שמש, אזור שבו לרוב יש אוכלוסייה דתית-חרדית וכמעט ואין אירועים המתקיימים מטעם העירייה בעיר הוותיקה. אז האם זו אפליה דתית? או אפליה שמופנית לתושבים שאינם נכללים תחת הגדרה דתית-חרדית?

בן הרוש
הפרסומים הועברו לקבוצה עירונית

"כעת העירייה מפרסמת על האירועים הקרובים במקומות ייעודים שהיא פתחה ופיתחה – קבוצות ווטסאפ שנחשבת כ"מדיה עירונית" ולשם נשלחים כל הקישורים הייעודיים למופעים ולאירועים הקרובים ורק החברים בקבוצות הללו יכולים להירשם, לרכוש וליהנות מהאירועים הקרובים שנפתחו לקראת החגים"

בנוסף כאשר חבר מועצת העירייה, מר דוד וקנין, פרסם פוסט ובו כתב: "משהו הולך להיות בחול המועד פסח וברמת בית שמש. משהו גדול ומיוחד. המחיר יהיה מסובסד מאוד וכמות הכרטיסים למכירה יהיו בדיוק למה שנחתם בחוזה. תזכרו מופע כזה נחטף מהר" – התושבים רצו לדעת איך רוכשים את הכרטיסים לקראת החג כי הם לא רצו לפספס. האם בכלל נותרו עבורם כרטיסים? עד שהם מצאו את הקישור הם קיבלו הודעה ש"לצערנו המוצר אזל מהמלאי".

והתגובות שלהם לא איחרו להגיע: "המכירה התחילה ונגמרה מהר ואפילו לא תדעו איך. עיריית בית שמש לא פרסמה בכלל בדף שלה כנראה רק מקורבים יזכו לכרטיסים". תושבת אחרת הגיבה: "תמיד דואגים לרמת בית שמש ראש העירייה שייך להם".

מקפחים אוכלוסיות חלשות

לכאורה העירייה פתחה ערוץ מדיה משלה, שם היא מפרסמת את כל הקישורים למופעים ולאירועים, אך האם היא פרסמה את האפשרות הזו לכלל התושבים? לכאורה לא. ומה לגבי תושבים שאין להם סלולרי? ווטסאפ או אינטרנט – האם להם יהיה סיכוי לרכוש את הכרטיסים הללו בכלל? לפי המצב הנוכחי – הסיכוי שלהם קלוש.

פנינו לדובר העירייה, אלי ג'אן ובשיחה מולו נמסר לנו: "לא יודע מאיפה התרבות שאתם חושבים שהיא מתנהלת, אצלי אין חברים ואין אחים בדברים האלה. הקבוצות פתוחות לכולם ואני מנהל אותן".

מערכת "שוס הדרך" ביצעה חיפוש יזום ובדקה האם בקבוצות ווטסאפ או פייסבוק פורסם על קבוצת הווטסאפ שהקימה העירייה על שם "מדיה עירונית" ולא מצאה אזכור לזה. רק מי שפנה לעובדי העירייה עם "בעיית רכישת כרטיסים" קיבל את הקישור בווטסאפ מה שנקרא "מאחורי הגב" לכאורה.

ההליך של העירייה נוצר כתוצר לוואי של הישרדות. אין כסף, יש גירעון – נייעל ונקים מדיה עירונית על מנת לחסוך כסף על חשבון התושבים המוחלשים וכאלה שהולכים בדרך הישר ולא מחפשים "קומבינות".

התושבים נתקלים בחוסר שקיפות

"לכאורה התושבים שהצטרפו לקבוצת 'המדיה העירונית' הם היחידים שנחשפים לקישורים ולאירועים הקרובים ולכן הם יכולים לרכוש ראשונים את הכרטיסים וכך למעשה הכרטיסים נגמרים מהמלאי. ואז תושבים שאינם בקבוצה, או כאלה שאפילו אין להם שום ידע על קבוצות אלו, מתבאסים ותוהים לעצמם האם מדובר באפליה דתית?"

אך כל תושב וותיק בעיר ובסביבתה בוודאי יודע, שהפרסומים לאירועים ולמופעים מאז ומתמיד מפורסמים בעיתונות ובאתרים המקומיים המופצים באזור בית שמש ומטה יהודה, וכך הם למעשה הם יכולים להתעדכן מידי שבוע באירועים הקרובים. וכעת זה פסק לגמרי. בעבר לא היה צורך בקומבינות, הכל היה שווה בשווה בין התושבים. כל מי שהיה רוצה לרכוש, היה נכנס לקישור ורוכש בצורה חופשית.

העירייה מסבירה את הפסקת הפרסומים כאמור ב"יש גרעון תקציבי" אך האם זו הסיבה או שיש רצון שמי שירכוש את הכרטיסים יהיו תושבים מסוימים?

מתחרים בפרסום המקומי

בתקופות של ראשת העירייה ד"ר עליזה בלוך ושל ח"כ משה אבוטבול, התושבים היו מקבלים את המידע על האירועים הקרובים של העירייה דרך פרסום בעיתונים ובערוצים המקומיים כאמור. אך כעת, כך לפי תושבים שפנו למערכת "שוס הדרך" הפרסומים מופנים לעיתונים וערוצים מקומיים חרדים. הסיבה: יש גרעון תקציבי מהתקופה של ראשת העירייה ד"ר עליזה בלוך ולכן מי שסופגים את הגירעון הם המדיה המקומית: עיתונים, אתרי אינטרנט שבהם פורסמו פרסומי אירועים של העירייה וגם תושבים מהאוכלוסיות המוחלשות כגון: אתיופים, רוסים וכאלה שאין להם סלולרי או ווטסאפ.

התושבים לא יודעים מתי נפתחים אירועים, ומתקלים בתשובה "אזל מהמלאי"

התגובות של התושבים:

"'המכירה התחילה ונגמרה מהר ואפילו לא תדעו איך. עיריית בית שמש לא פרסמה בכלל בדף שלה כנראה רק מקורבים יזכו לכרטיסים'. תושבת אחרת הגיבה: 'תמיד דואגים לרמת בית שמש ראש העירייה שייך להם'"

העירייה מתרצת את הסיבה כ"גרעון תקציבי" והאם זה כי הם מפנים את התקציב לעיתונות החרדית? כי לפי בדיקה של מערכת "שוס הדרך" העיתונות החרדים מקבלת את רוב הפרסומים.

מחירים המופעים הוקפצו

אם לא די בעשייה של העירייה שמתבצעת מתחת לרדאר, תושבים רבים שמו לב שהמחירים של המופעים קפצו פי 5 ממה שהם היו עד עכשיו. למה? כי הם הוסבו לרמת בית שמש, ושם לטענתם "יש אולם גדול יותר שמצריך תקציב גדול יותר".

"מערכת 'שוס הדרך' ביצעה חיפוש יזום ובדקה האם בקבוצות ווטסאפ או פייסבוק פורסם על קבוצת הווטסאפ שהקימה העירייה על שם 'מדיה עירונית' ולא מצאה אזכור לזה. רק מי שפנה לעובדי העירייה עם 'בעיית רכישת כרטיסים' קיבל את הקישור בווטסאפ מה שנקרא 'מאחורי הגב' לכאורה'"

אחד מהתושבים שיתף, "אני לא מצליח להבין… לאן בדיוק הולכים כספי הארנונה שלנו? זה התחיל בכרטיסים של 20 שקל, עכשיו כבר הגיע למאה שקל לתושבי בית שמש כאילו שמדובר בהטבה מפליגה.. כבישים כמו בעזה, על הופעות גם דורשים מחיר מופקע.. אז לאן הולך הכסף?? לרמות בית שמש?". תושב אחר הוסיף: "תודה רבה על המאמץ. חבל, הייתם עושים באמפי ומסבסדים ל-50 שקל, ואז גם יותר אנשים היו נהנים. מאה שקל זה עדיין יקר ביחס למגרש ולכיסאות פלסטיק".

מי נפגע מזה?

בראש ובראשונה – התושבים המתגוררים בעיר הוותיקה ובסביבתה. הם אלו שאינם נחשפים לאירועים ולמופעים הקרובים של העירייה, וכך מפספסים אירוע אחר אירוע בטענה ש"הכרטיסים אזלו". אך לא רק: גם הקהילה האתיופית, הקהילה הרוסית, אנשים מבוגרים, קשישים וכאלה שאין לנו ידע טכנולוגי – מרגישים מקופחים שידם אינה משגת לקישורים לאירועים ולמופעים או לקישור לקבוצת הווטסאפ.

ומעבר לכל, העיתונות והאתרים המקומיים, שפונים לכלל המגזרים, ללא הבדל גזע, דת או מין – שהעירייה החליטה בהחלטה אסטרטגית-שיווקית להקים מדיה עירונית כדי להוריד לחלוטין את הפרסומים כדי לצמצם את הגרעון התקציבי, ובכך לגרום לנזק אדיר לקיומם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

new1
new1
new1

עוד כתבות שאולי יעניינו אותך:

משפחת תנובה החדשה

במקור הם נושאים שם המשפחה בנימין, אבל השנה בפורים הם התחפשו למשפחת תנובה

הפרפרים והלוכדים

קבלו את התחפושת המקורית והמתוקה של משפחת פרץ – ההורים התחפשו ללוכדי פרפרים והבנות הקטנטנות והמתוקות לפרפרים

התחפש לשוטר

שיאל ערוסי המתוק, בנם של אוראל ואורטל ביקר השבוע בימת"א ירושלים כשהוא מחופש לשוטר

ה-קבוצה הכי טובה

משפחת דויד המקצועית, צחי רעות והילדים, התחפשו לקבוצת הכדורגל האהובה עליהם.

משלוח מהלב

בני משפחת מלכה מוותיקי העיר, הגיעו השבוע למועדון הקשיש וחילקו משלוחי מנות משמחים לחברי המרכז

מרגש!

עמותת "הכל מהלב" חילקה השבוע משלוחי מנות בבית החולים. לכלוכית שמעה בחולקו בסך הכל 1500 משלוחי מנות לאלמנות וליתומים

"מנצלים אותנו"

תושבי שכונת נווה שמיר פנו בבהילות למערכת "שוס הדרך" אחרי שגילו כי מתוכננת תכנית בנייה שתוביל לצפיפות אדירה בשכונה | "זהו חוסר שקיפות וניצול כוח מצד עיריית בית שמש על חשבון התושבים", אמרו. "רכשנו בתים עם תכנית ברורה, ועכשיו מתחת לאף שלנו מקודמת בנייה שתוביל לעומס גדול"

"התקציבים הולכים רק לחרדים"

אחרי שדיווחנו בשבוע שעבר על הפסקת הפרסומים של העירייה במקומות המקובלים, וכי כמעט אף תושב לכאורה לא היה מודע לאירועי הפורים שהתקיימו - התושבים זועמים ברשתות החברתיות, "פשוט בושה לעיר. אין כאן שום דבר. הילדים צריכים לצאת מהעיר כדי לחגוג פורים. שראש העיר ייקח אחריות כבר. על מה אנחנו משלמים ארנונה?"

המתכון שף הלבן: מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות

טרנד המגשים והפעם בקינוח שמוגש למרכז השולחן עם קרם גבינה מתקתק, פירות, קראמבל וקרקרים מתוקים | אנחנו ממליצים לכם לטעום, אין לכם מושג כמה טעים זה

לחמא בעג'ין עם נתחי אנטריקוט כמו בטאבון

אז איך אופים הכי קרוב שאפשר? מחממים תנור למקסימום, מניחים מבעוד מועד תבנית הפוכה בשליש העליון של התנור, מחממים על טורבו מקסימום | החום ש"כלוא" בחום העליון עוזר להכין מאפים כמו בטאבון | זמן האפייה הוא דקות ספורות! מוכנים לטעם הממכר?

מנהג מגונה: בשכונות הקיצוניות בעיר נתלו בובות חייל חרדי

זו אינה הפעם הראשונה: בעקבות חג הפורים, "הרשו" לעצמם חרדים קיצוניים לתלות בובת חייל חרדי בשכונה בבית שמש | האירוע הוביל לזעם מאוד גדול בשכונה וברשת | השוטרים התערבו, וכשניסו להוריד את הבובה, הם הותקפו

לאן הולכים כספי הציבור?

מליאת הכנסת אישרה בשבוע שעבר (יום רביעי) הצעת חוק שמטרתה להעביר תשלום לחברי מועצת העירייה עבור השתתפותם בישיבות והחזר הוצאות בגין מילוי תפקידם | כידוע העירייה בגירעון מאז כהונתה של ד"ר עליזה בלוך – אישור החוק צפוי ככל הנראה להעמיק את הבור הכלכלי

מפחיד: תושב העיר ביצע מעשים חמורים בנער בן 14

עבריין בפיקוח שב"ס בן 50 נעצר בחשד שביצע מעשים חמורים בנער בן 14 במקווה ובבית כנסת | על הפרק: החשוד נהג לעקוב אחרי הנער ולנסות לשדל אותו להצטרף אליו | השבוע הוגש נגדו כתב אישום

עגלת קפה לזכרו של עמית ז"ל

אחרי שנגנב מהמקום ציוד רב ובעל ערך גבוה, משפחת דוד, הצליחה לשקם ולפתוח בשמחה גדולה את עגלת הקפה לזכר בנם – עמית דוד, שנרצח בפסטיבל הנובה באוקטובר 2023 | כרגע הם נמצאים בתהליך "הרצה" ומזמינים אתכם להגיע, לשתות קפה ולשמוח לזכרו

דוהרים קדימה: מנועי בית שמש חתמו על הסכם מעל חצי מיליארד דולר

החברה חתמה על הסכם לתקופה של 16 שנים | רם דרורי, מנכ"ל מנועי בית שמש אמר: "העסקה הינה עסקה אסטרטגית עבור הקבוצה המעצימה את המיצוב העסקי" | הסכם שנחתם ייכנס לתוקפו בחודש הבא (1.4)

מצילים חיים: התקבלו מעל 100 קריאות חירום בסופ"ש

כונני איחוד הצלה מסניף רמת בית שמש פעלו במהלך חג הפורים שחל בסוף השבוע האחרון, למען הצלת חיי אדם | הם העניקו מענה רפואי לכ-100 מקרים ברחבי העיר | על הפרק: גבר שנפל מגובה וחיפוש אחרי שני נעדרים צעירים | כל האירועים הסתיימו בטוב

דילוג לתוכן