
מקרה נוסף התווסף לפעילות של העירייה לכאורה מתחת לראדר. תושבי שכונת נווה שמיר, שרכשו דירות לפני מספר שנים בשכונה פנו למערכת ושיתפו כי בעת חתימת החוזה הובטח להם כי הם יקבלו שטחים מרווחים, ירוקים ושירותים חיוניים בשכונה ובמקום זאת: יוצאת לפועל תכנית בנייה שתוביל לצפיפות אדירה.
במכתב שהם שלחו למערכת כתבו: "אנו, תושבי נווה שמיר ברמת בית שמש, קוראים להתערבות דחופה בנוגע לתוכנית 102-1205624, הממוקמת בין רחוב ירקון לרחוב אליהו הנביא. תוכנית זו ממחישה דפוס מטריד של הטעיה, חוסר שקיפות וניצול כוח מצד עיריית בית שמש ומשרד השיכון על חשבון התושבים", אמרו והוסיפו, "רכשנו את בתינו על סמך מידע רשמי כי נווה שמיר תהיה שכונה מתוכננת היטב, עם שטחים ירוקים ושירותים חיוניים. במקום זאת, מקודמה התוכנית לבנייה בצפיפות גבוהה—890 דירות בתוך 90 דונם, כמעט ללא מרחב ירוק— ללא שיתוף הציבור, ובניגוד מוחלט למידע שניתן לרוכשים. התשתיות כבר כעת אינן עומדות בעומס, ותוכנית זו רק תחמיר את המצב ותשנה באופן דרמטי את אופייה של השכונה.


"רכשנו את בתינו על סמך מידע רשמי כי נווה שמיר תהיה שכונה מתוכננת היטב, עם שטחים ירוקים ושירותים חיוניים. במקום זאת, מקודמה התוכנית לבנייה בצפיפות גבוהה—890 דירות בתוך 90 דונם, כמעט ללא מרחב ירוק— ללא שיתוף הציבור, ובניגוד מוחלט למידע שניתן לרוכשים"
"שינויים קריטיים בייעוד הקרקע נעשים בדלתיים סגורות", אמרו בבהילות. "זהו דפוס חוזר ברחבי בית שמש, קרקעות מוגדרות תחילה למטרה אחת ולאחר מכן משונות שוב כדי לאפשר בנייה רוויה. תמרון ציני זה מתעלם מצורכי התושבים ופוגע אנושות באמון הציבור.
"תושבים שניסו לקבל מידע על תוכנית 102-1205624 נתקלו במחסומי בירוקרטיה והתעלמות מצד הרשויות. העירייה באופן שיטתי מונעת מהתושבים לקחת חלק בתהליך התכנון, תוך קבלת החלטות מאחורי הקלעים, שמשנות את פני השכונה באופן משמעותי. זו אינה בעיה מקומית בלבד—מדובר בתופעה מערכתית רחבה בבית שמש, שבה הפיתוח מקבל עדיפות על פני תכנון אחראי ורווחת התושבים.
"ב-4/2/25 נפגשנו עם ראש העירייה והצגנו את עמדתנו. ראש העירייה הקשיב והסכים כי בנייה מאסיבית באזור קטן אינה מתאימה לאופייה של נווה שמיר ותפגע באיכות החיים של השכונה. הוא ביקש שבועיים לעיין בתוכנית לפני המשך הדיון. בנוסף, ביקשנו תקשורת שקופה בין התושבים לראש העירייה, ללא הפתעות, והוא הסכים לכך.

"שינויים קריטיים בייעוד הקרקע נעשים בדלתיים סגורות", אמרו בבהילות. "זהו דפוס חוזר ברחבי בית שמש, קרקעות מוגדרות תחילה למטרה אחת ולאחר מכן משונות שוב כדי לאפשר בנייה רוויה. תמרון ציני זה מתעלם מצורכי התושבים ופוגע אנושות באמון הציבור"
"למחרת נקבע דיון להפקדת התוכנית בוועדה המחוזית. לזכותו של ראש העירייה, הוא ביקש מראש הוועדה לבטל את הדיון—והבקשה נענתה. אולם, לצערנו, בתחילת מרץ גילינו כי שוב נקבע דיון בוועדה המחוזית ל-17.3, מבלי שקיבלנו עדכון כלשהו מראש העירייה. שלשום הגישו נציגי השכונה עצומה עם 1,952 חתימות ללשכת ראש העיר במחאה על תוכנית הבנייה החדשה, אך הלשכה סירבה לקבלה והפנתה אותם למחלקת ההנדסה.
כעת אנו עומדים בפני החלטה גורלית. הוועדה המחוזית תתכנס בעוד ימים ספורים, מיד לאחר חג הפורים. האם ראש העירייה יעמוד ויגן על העיר ועל תושביה? אנו דורשים שקיפות, אחריות, ועצירת אישור תוכנית 102-1205624, עד שתתקיים בחינה מעמיקה של השלכותיה והתייחסות ראויה לחששות התושבים. לתושבי בית שמש הזכות להשמיע את קולם".
פתחו עצומה נגד הבנייה
תושבי השכונה בנו גם עצומה לביטול תכנית הבנויה הצפויה, עד כה חתמו כ-1,952 תושבים על ביטול התכנית.
התושבים צופים כי התכנית תוביל להרבה שינויים: "תוכנית הבנייה החדשה בצומת רחובות נהר הירדן ונהר הירקון צפויה לפגוע באופן חמור באיכות החיים בעיר כולה, ובמיוחד בשכונות נווה שמיר, רמה א', משקפיים ורמה ג'. צפויים:
עומסי תנועה חריגים: התוכנית תעמיס עוד יותר על כבישים שכבר כיום מתקשים להתמודד עם התנועה, במיוחד במעגלי התנועה של נהר הירדן, נהר הירקון ורחוב אליהו הנביא.
פגיעה באופי העיר והשכונות: כבר היום העיר שלנו סובלות מהיעדר תשתיות הולמות – כבישים צרים ועמוסים, מחסור במוסדות חינוך, מרכזים קהילתיים ושירותים חיוניים אחרים. התוכנית המוצעת רק תחמיר את המצב, תוך יצירת צפיפות בנייה חריגה ופגיעה קשה באיכות החיים של התושבים. ללא השקעה משמעותית בתשתיות, השכונות שלנו לא יוכלו לעמוד בעומס החדש, מה שייצור עומסים כבדים ויפגע ביציבות הקהילה המקומית ויגרום לתושבים טובים לעזוב.

"תושבים שניסו לקבל מידע על תוכנית 102-1205624 נתקלו במחסומי בירוקרטיה והתעלמות מצד הרשויות. העירייה באופן שיטתי מונעת מהתושבים לקחת חלק בתהליך התכנון, תוך קבלת החלטות מאחורי הקלעים, שמשנות את פני השכונה באופן משמעותי"
אובדן שטחים ירוקים: השטח המיועד לבנייה תוכנן במקור לשמש כשטח ירוק וכפארק לרווחת כלל תושבי העיר.
מעיריית בית שמש נמסר: "התוכניות הוצגו לראש העיר בשבוע שעבר ולאחר בחינה הוא העביר מספר הערות בעניין לוועדה המחוזית. טרם התקבלה החלטה סופית בעניין".