
המדען הצעיר מככב בתחרות המדענים הצעירה בישראל: יהודה נילס המתגורר במושב אשתאול השתתף לאחרונה בתכנית "אלפא" למדענים צעירים בישראל עם המחקר שביצע על השפעת הגן DNMT3A על רמות המתילציה בתאי AML לאחר תיקון שברים דו גדיליים וזכה בציון לשבח על עבודתו וב-500 שקלים לרכישת ספרים.
בתחרות, אשר התקיימה ב23 – 25 במרץ השתתפו 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ, אשר הציגו 49 פרויקטים מצטיינים פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.

המדענים הצעירים מירושלים, מטה יהודה והסביבה ושאר הזוכים המאושרים בתחרות זכו למעמד מיוחד ומרגש – מפגש עם נשיא המדינה בבית הנשיא. במהלך הביקור שיתפו הזוכים את הנשיא בפרויקט שלהם, בחשיבות התחרות עבורם ובחלומותיהם לעתיד. הנשיא בירך אותם על הישגיהם המרשימים, הדגיש את חשיבות החדשנות והמחקר המדעי בישראל, ועודד אותם להמשיך לפתח את הרעיונות שלהם לטובת החברה והעולם
"זהו רגע בלתי נשכח שמסמל את ההכרה המשמעותית בתרומתם של המדענים הצעירים שלנו לעתיד המדע והטכנולוגיה בישראל" אמר יצחק הרצוג, נשיא המדינה
ב-23 במרץ נפתחה "תחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025", בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך- מינהל החינוך הטכנולוגי והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת עיריית ירושלים, התעשייה האווירית לישראל, הקרן לירושלים וקרן מנדל.
תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.
במהלך התחרות, שהתקיימה השבוע במשך 3 ימים, במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים,
השתתפו 53 תלמידים (35 מדעניות | 18 מדענים) מרחבי הארץ והציגו 49 פרויקטי מחקר פורצי דרך בתחומי מדעי החיים והסביבה, מדעי הטבע ומתמטיקה, הטכנולוגיה, ההיסטוריה ומדעי החברה.
לאחר תהליך שיפוט אינטנסיבי שנמשך יום שלם, בו 34 שופטים בכירים מהאקדמיה והתעשייה בחנו בקפדנות את הפרויקטים המדעיים, הכרזנו על הזוכים בתחרות בטקס מרגש.
הטקס היה במעמד נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופסור דוד הראל; שגריר גרמניה בישראל, מר שטפן זייברט Stefan Seibert; סמנכ"ל טכנולוגיות, חדשנות ומו"פ של התעשייה האווירית, מר איתן אשל; גברת רוני בן חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים. פרופסור חנוך גוטפרוינד, יו"ר חבר השופטים. נציגים של משרד החינוך ומנהל טכנולוגיה ובכללם מר יגאל דור. גברת נטלי עד-רבניאן, מנהלת התחרות מטעם המוזיאון.
וכמובן התלמידים המתחרים, ההורים ובני המשפחה, מורים, מנחים, שופטים.
ציונים לשבח (צל"שים) הוענקו ל: הדר זוסמן המתגוררת ביישוב אפרת ולומדת באולפנת אור תורה נווה חנה, אלון שבות – על עבודתה בין פנים לחוץ: מחלוקות הפרושים והצדוקים בעבודת בית המקדש השני. יהודה נליס המתגורר באשתאול ולומד בתיכון ליד האוניברסיטה, ירושלים | תוכנית 'אלפא' – על מחקרו ב השפעת הגן DNMT3A על רמות המתילציה בתאי AML לאחר תיקון שברים דו גדיליים. עדי בביוב הלומדת בתיכון הישראלי למדעים ואומנויות, ירושלים – על עבודתה לראות בלי כאב: חקר הגורם המכאיב בתרופה לגלאוקומה. גיא לבני הלומד בתיכון הישראלי למדעים ואומנויות, ירושלים – על פיתוח הדפסת תלת-ממד קרמית ללא חומרים אורגניים: שילוב תהליך סול-ג'ל ופוטואיניציאטורים. גיא ישתתף במחנה מחקר בגרמניה. שירה פרנקל הלומדת באולפנת חורב, ירושלים | תוכנית 'אלפא' – על המחקרה על השפעת התפרצויות של ננס אדום על ביוספרה של פלנטות בתחום הישיב.
כל אחד זכה ב-500 שקלים לרכישת ספרים.
המדענים הצעירים ושאר הזוכים המאושרים בתחרות זכו למעמד מיוחד ומרגש – מפגש עם נשיא המדינה בבית הנשיא!
תמונה: מפגש זוכי התחרות עם הנשיא יצחק הרצוג. צילום- קובי גדעון – לע'מ 2