
מאת: אושרת כהן
לבצק:
250 גרם קמח

10 גרם מלח
25 גרם סוכר
4 גרם שמרים יבשים או 12 גרם שמרים טריים
150 גרם חלב
50 גרם חמאה
לקיפולים:
175 גרם חמאה

הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את החמאה עד שהיא נטמעת וממשיכים ללוש עוד כ-15 דקות. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד לתפיחה כשעה. מוציאים מהבצק מעט את האוויר ומשטחים אותו לצורת ריבוע בגודל כ-20X20 ס"מ. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות ועדיף ללילה. מערבלים מעט את החמאה לקיפול עד שהיא מתרככת ומסדרים אותה על נייר אפייה/שקית זיפלוק לריבוע בגודל 20X20 ס"מ ובעובי אחיד, שומרים במקרר עד לשימוש. מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומניחים את החמאה לקיפול במרכז בצורת מעוין (חשוב לוודא שהחמאה גמישה ולא קשה מדי). סוגרים את הבצק כמו מעטפה ומהדקים היטב.
מרדדים את הבצק לאורך של 50-60 ס"מ עובי כ-7 מ"מ ומקפלים את החלק התחתון אל המרכז ואז את החלק העליון מעליו (קיפול של 3). חוזרים על הפעולה פעם נוספת לקבלת קיפול נוסף. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה. חוזרים על הפעולה לקבלת קיפול שלישי ואחרון, עוטפים שוב את הבצק ומחזירים למקרר לחצי שעה עד שעה. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X40 ס"מ.
חותכים ריבועים (עדיפות בעזרת סרגל) בגודל 10 על 10 ומקפלים את הפינות פנימה ומהדקים. מניחים את מעטפות הבצק בתבנית במרווחים ומשאירים שוב לתפיחה של חצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דקות.
למילוי פטיסייר (ישתלב בבצק לאחר שהמאפה מוכן):
8 חלמונים L
3 1/4כוסות חלב 3%
3/4כוס סוכר לבן
2כפיות תמצית וניל
או מחית וניל איכותית (חשוב מאוד)
7כפות קורנפלור
150גרם חמאה.
אופן הכנה לקרם
מכניסים לסיר את החלב ומחית הווניל ומביאים לרתיחה. במקביל, מערבבים היטב בקערה בינונית את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. יוצקים את החלב הרותח על תערובת הביצים ומערבבים היטב.
מחזירים את התערובת לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת בעזרת מטרפה, עד להיווצרות קרם סמיך, במשך כ-4 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וטורפים היטב עד לקבלת קרם אחיד.
מעבירים את הקרם לקופסה, מצמידים לפני הקרם ניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום) ומצננים במקרר במשך שעתיים.
לקישוט: פירות / שוקולדים.