
איך תסכם את השנה הראשונה והמאתגרת שלך בתפקיד כראש המועצה מטה יהודה ?
השנה הראשונה הייתה אינטנסיבית ומלאת אתגרים, אבל גם סיפקה סיפוק עצום. הצלחנו להניע פרויקטים חשובים, לשפר תהליכים ולחזק את הקשר עם התושבים. למדתי רבות, וגיבשנו תכניות משמעותיות להמשך הדרך. יש במועצה עובדים ועובדות מצוינים ומקצועיים ואנו עובדים כל העת לשיפור השירות לתושבים.

כיצד אתה מתמודד עם ניהול המועצה שיש בה גם ישובים ערבים מאז ה7 באוקטובר?
זו משימה מורכבת אך חשובה מאין כמותה מאז ה7 באוקטובר . דווקא ברגעים של משבר, אנחנו מגלים עד כמה הדו-קיום חשוב. מאז 7 באוקטובר אנחנו פועלים לחיזוק האמון בין הקהילות, לשמירה על מרקם החיים המשותף ולמניעת קיטוב. יש אתגרים, כמובן, אבל גם הרבה נקודות אור – יוזמות קהילתיות משותפות, סולידריות, ובעיקר נכונות לדבר, להקשיב ולהמשיך לבנות יחד עתיד משותף. בחודש שעבר קיימנו מספר יוזמות לקידום החיים יחד כמו ערב של דתות רבות לב אחד- להביא להכרה ולקרוב בין הדתות השונות החיות במטה יהודה יחד. קיימנו לראשונה במועצה את לילות רמדאן, תושבי עין ראפה ועין נקובא פתחו את ביתם לתושבי המועצה והסביבה לאירוח מרגש לצד ארוחה ביתית מסורתית.

מה הם ההישגים העיקריים שתוכל למנות עד כה מאז שחלפה שנה לבחירות ?
השקענו רבות בחינוך, תשתיות, תיירות וקיימות. שיפרנו את השירות לתושב והובלנו יוזמות חדשות בתחומי הקהילה ואיכות הסביבה. בנוסף, חיזקנו את שיתופי הפעולה עם הוועדים וההנהגות המקומיות בצורה מדהימה וגם עם ארגונים חיצוניים לטובת המועצה.
על מערכת היחסים עם ראש עיריית בית שמש?
יחסי העבודה שלי עם ראש עיריית בית שמש הם יחסי עבודה טובים ומקצועיים יודעים להגיע להבנות וגם אנו יודעים לשמור על האינטרסים של כל רשות כחלק מהתפקיד שלנו. באירוע הקשה שעבר ראש עיריית בית שמש בעיר שלו, מיד באותו הערב הרמתי לו טלפון ושאלתי לשלומו. מאחל לו ולכל תושבי העיר חג פסח שמח וכשר והלוואי שנצליח יחד לקדם את האזור כולו.
איזה פרויקטים קידמת בשנה הראשונה שלך בתפקיד ?
בשנה האחרונה ובעצם השנה הראשונה שלי בתפקיד המועצה השקיעה משאבים רבים בקידום פרויקטים בתחומי החינוך, התשתיות והביטחון. בין הפרויקטים המרכזיים: שדרוג של מוסדות חינוך, הדגש העיקרי היה הבאת שיתופי פעולה של מכון ויצמן, בית חולים הדסה ויחידת 8200 ולשלב אותם במערך החינוך שלנו במועצה ולפתח מגמות למצוינות בקרב התלמידים שלנו. בקרוב ייפתח גן העשרה לקיימות וטכנולוגיה לכל ילדי המועצה. הרחבנו את עבדות הפיתוח ביישובים ואין יישוב שלא נמצאים בו עובדי המועצה. השקענו רבות ביישובים הערביים פרויקטים שלא היו המון שנים. אירועי התרבות שלנו גדלו וכמו שאני אומר לתושבים "לא צריך יותר לנסוע עד ת"א בשביל תרבות" יש הכל קרוב ובמחיר מתאים קרוב לבית. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם הוועדים ומעבירים להם סמכויות ואחריות לטובת פיתוח היישובים שלהם.
ישנם במטה יהודה 57 ישובים חלקם מבוססים חלק פחות . איך מתמודדים כלכלית?
התפקיד שלנו הוא להבטיח שכל יישוב יקבל מענה הולם לצרכיו, בלי קשר לרמת ההכנסה המקומית. אנחנו מפעילים מנגנוני איזון פנימיים ומנתבים משאבים בצורה שתשמור על שוויון הזדמנויות. בנוסף, אנחנו פועלים לחיזוק היישובים הפחות חזקים – בין אם דרך עידוד פיתוח כלכלי, שיפור תשתיות או תמיכה חברתית. החזון שלנו הוא שכל ילד וילדה במועצה – לא משנה מאיזה יישוב – יקבלו את אותו סיכוי להצליח. אחת המטרות שלי ששמתי עם כניסתי לתפקיד הוא לשנות את פני המועצה תוך חמש שנים. שכל תושב ירגיש שיש מי שמקשיב ויש מי שעושה עבורו.

האם נפתחו כיתות חדשות או מסלולי לימוד חדשים ברחבי המועצה?
בהחלט. בימים אלו אנו עובדים על פתיחת 3 מגמות לימוד חדשות, אנו במו"מ להבאת מכון ויצמן למטה יהודה לפתוח סניף לתלמידים מצטיינים שיוכלו לקבל העשרה ופיתוח אישי בתחומם, אנו בקשר עם בית החולים הדסה בעין כרם לפתיחת מגמת לימודי רפואה מותאמים ומגמה שלישית יצירה שיתוף פעולה עם יחידת 8200 של הצבא לאיתור תלמידים שמתאימים למסלול. בנוסף אנו מתכוונים לפתוח גן העשרה אזורי לכל ילדי הגנים במועצה להעשרה ותוספת מערכות חינוכיות בתחום המדע והקיימות. בתקווה שנפתח בספטמבר בית ספר לחינוך מיוחד במועצה. פתחנו כיתות תקשורת ייעודיות. אנו פועלים נמרצות לפתיחת אולפנת נוגה לבנות במועצה. מבחינתי אין שום סיבה שכל תלמיד ותלמידה שהם תושבי המועצה לא ילמדו במוסדות המועצה.
זו ההזדמנות לאחל לכל צוותי החינוך וההוראה ולתלמידים חג שמח וחופשה נעימה.
האם נעשו שינויים במבנה האגפים, המחלקות או התפקידים במועצה?
כן, ביצענו מספר התאמות מבניות במטרה לייעל את השירות לתושב ולשפר את עבודת המועצה. שינויים אלו מאפשרים לנו לתת מענה מהיר ומדויק יותר לאתגרים העומדים בפנינו. מוקד המועצה בקרוב יגדל ויתרחב וייתן מענה רחב יותר לתושבים.
מהם הקשיים העיקריים מול משרדי הממשלה?
כמו כל רשות מקומית, אנחנו מתמודדים עם סוגיות בירוקרטיות, תקציביות ורגולטוריות מול משרדי הממשלה. עם זאת, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם הגורמים הרלוונטיים כדי לקדם נושאים חשובים למען התושבים. אחד האתגרים במצב הביטחוני הוא הרצון לתת מענה מיגוני בכל מוסדות החינוך, התחלנו בהצבת 2 מיגוניות בשני יישובים וגנים במועצה ויש לנו תוכנית להגיע ל 13 מרחבים מוגנים מוסדיים זו רק התחלה וזה לא מספיק ואנו פועלים מול הגורמים הרלוונטים לקבל תעדוף למרות שאנו לא בקו העימות. ביטחון התלמידים חשוב לנו נוכח המציאות החדשה של האיום מתימן.
אילו בשורות ניתן להביא לתושבים לקראת חג הפסח?
לקראת החג, אנחנו משיקים מספר יוזמות חדשות בתחום הקהילה, התרבות והחינוך. כמו כן, נמשיך לפתח את תשתיות היישובים ולתת דגש על ניקיון ושיפור פני היישובים, כדי לאפשר לכל תושב לחגוג את פסח בסביבה מטופחת ונעימה. לאחרונה השקנו חוברת חינוך עבור הורים ותלמידים בהם ניתן להתרשם מכל בית ספר, מנתוני הזכאות לבגרות, הייחודיות של כל מוסד חינוכי, נתוני הגיוס ושנת השירות. אחוזי הגיוס שלנו בתיכונים הם מעל 90% ויצאה לשנת שירות עומד על 30% נתונים מרשימים ביותר.

מהן התוכניות לשנה הבאה והלאה?
השנה הקרובה תתמקד בהמשך פיתוח היישובים, חיזוק מערך החינוך, שיפור התשתיות וקידום פרויקטים סביבתיים. נמשיך לפעול למען חיזוק הקהילה, פיתוח כלכלי ויצירת עתיד טוב יותר לכל תושבי מטה יהודה.
אני מבקש לאחל לכל תושבי מטה יהודה והסביבה חג אביב שמח, שקט ובטוח
שנדע בשורות טובות ונתפלל להשבת כל החטופים.
