
מאת: אושרת כהן
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח פיצה או רב תכליתי

1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
מים פושרים לפי ספיגה עד שהבצק רך
למלית:
500 גרם בשר אנטריקוט פרוס דק (ניתן להחליף בבשר טחון)
עגבניות מרוסקות עם מעט מלח (אין צורך לבשל)
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
הכנת הבצק: בקערה גדולה, מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן זית ומים פושרים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
הרכבת הלחמא בעג'ין: מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של כ-20 ס"מ. מורחים שכבה דקה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל מלית בשר. משאירים שוליים קטנים שאותם נמשוח בשמן זית.
אפייה: מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים אבן שמוט או תבנית תנור הפוכה בתחתית התנור לחימום מוקדם. מעבירים את הלחמא בעג'ין לתבנית האפייה החמה ואופים 6-7 דקות. עד שהבצק מזהיב והבשר מבושל.
הגשה: מגישים חם עם טחינה, סלט ירקות פיקנטי.
שימו לב: למאפה קריספי מומלץ לרדד את הבצק דק כדי שהלחמא בעג'ין יהיה קריספי
למאפה תפוח ועבה כדאי לרדד עבה.