
יש גרעון כלכלי, וחברי המועצה יקבלו שכר: עיריית בית שמש הנה בגירעון מזה מספר שנים, מאז כהונתה של ראשת העירייה ד"ר עליזה בלוך. בזמן שראש העירייה הנוכחי, שמואל גרינברג מנסה לשקם את המצב הכלכלי, מליאת הכנסת אישרה ברביעי האחרון מתן תגמול לחברי מועצת העיר ברשות עבור השתתפותם בישיבות והחזר הוצאות בגין מילוי תפקידם.
כיום, חברי מועצה מכהנים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים שכר על עבודתם הציבורית, "זאת על אף שהמשימות המוטלות עליהם דורשות השקעה משמעותית של זמן ומשאבים", נכתב. על פי החוק החדש, חברי מועצה שלא מקבלים שכר מהרשות המקומית יהיו זכאים לתגמול בגין השתתפות בישיבות המועצה ובוועדות חובה, בסכום שייקבע על ידי שר הפנים וינוע בין 500 ל-1,500 שקלים לכל ישיבה, בהתאם לגודל הרשות.

בנוסף, החוק קובע כי חברי מועצה יוכלו לקבל החזר הוצאות עבור טלפון, אינטרנט, נסיעות, הדפסות והשתלמויות מקצועיות, וזאת במטרה להקל עליהם במילוי תפקידם הציבורי. כמו כן, יושבי ראש ועדות יהיו זכאים לגמול הגבוה ב-10% מזה של חברי מועצה רגילים עבור השתתפותם בישיבות.
"החוק קובע כי חברי מועצה יוכלו לקבל החזר הוצאות עבור טלפון, אינטרנט, נסיעות, הדפסות והשתלמויות מקצועיות, וזאת במטרה להקל עליהם במילוי תפקידם הציבורי. כמו כן, יושבי ראש ועדות יהיו זכאים לגמול הגבוה ב-10% מזה של חברי מועצה רגילים עבור השתתפותם בישיבות"
ח"כ דן אילוז, יוזם החוק, התייחס במליאה לחשיבות המהלך וציין כי הוא נועד לתקן ע יוות ארוך שנים. "חברי מועצה ברשויות המקומיות הם הכתובת הראשונה של האזרחים, הם פועלים בהתנדבות מלאה ומקדישים לילות כימים למען הציבור, אך למרות זאת, אינם מתוגמלים כלל", אמר אילוז. לדבריו, המצב הנוכחי מקשה על תפקודם ומונע מאנשים טובים להתמודד לתפקיד בשל הצורך להתפרנס במקביל.
אילוז, שכיהן בעבר כחבר מועצת העיר ירושלים, הדגיש את הקושי שבשילוב בין שליחות ציבורית לבין פרנסה: "אני יודע כמה שעות התפקיד הזה דורש, כמה אחריות הוא מטיל, וכמה אנשים מצוינים פשוט לא יכולים להרשות לעצמם לכהן כחברי מועצה בגלל היעדר תגמול בסיסי. אם אנחנו רוצים למשוך את האנשים הטובים ביותר, אנחנו חייבים לוודא שהתפקיד הזה לא הופך למותרות שרק מעטים יכולים להרשות לעצמם".
בתוך כך – אחת הנקודות המרכזיות שעליהן נסוב הדיון היא מקור המימון לתגמול חברי המועצות. ח"כ אילוז הציע שהתקציב יגיע מהמדינה ולא מהרשות המקומית, כדי למנוע פגיעה בתקציבים המיועדים לשירותים חיוניים לתושבים.
"הרשויות המקומיות פועלות תחת מגבלות תקציביות חמורות, ואין להן עצמאות אמיתית בניהול התקציב. אם אנחנו מחייבים אותן לממן את הגמול, אנחנו למעשה מטילים עליהן גזירה שעלולה לבוא על חשבון רווחת התושבים", הסביר.
תמונה: מאשרים את החוק פה אחד