יפתחו מעונות במתנ"סים

בצעד מאוד יוצא מהכלל ראש העירייה הודיעה כי בעקבות המחסור במיקום למעונות, השנה יפתחו חלק מהמעונות במתנ"סים | תושב הרמה אמר ל"שוס הדרך": "למה אי אפשר למצוא מקום ייעודי למעונות ומקום למתנ"סים? | תושבת אחרת הוסיפה, "בתקופת עליזה נפתחו 2 מעונות ולא במתנ"סים, והפעם אנחנו מרגישים שלא דואגים לנו"
רימון

מצוקת המעונות לגיל הרך עלתה לסדר היום לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה. לפי העירייה יש פעוטות שהיו בספק היכן ירשמו בפתיחת השנה מכיוון שלא נמצא עבורם מקום להרשמה. לכן גורמים בכירים בעירייה ובניכם ראש העירייה, יצאו בחיפוש אינטנסיבי במטרה למצוא מיקום עבור הפעוטות. ראש העירייה בישר לאחר חיפוש ממושך כי: "בתוך שבועות ספורים מצאנו פתרונות ואיתרנו מקומות עבור למעלה מ- 800 פעוטות".

איפה יפתחו מעונות?

לפי העירייה מעון שערי העיר שיופעל על ידי המתנ"ס כבר פתח את הרישום עבור 80 פעוטות לפחות, בשכונת רמת אברהם שמופעל על ידי רשת "צעדים" יפתחו עוד כ-6 כיתות עבור 150 ילדים, בשכונת ד' 2 במתנ"ס דורות יופעלו 5 כיתות מעון ויתנו מענה לעוד 120 פעוטות. במעון "לשם" ד' 2 נרשמו כבר כ-40 מקומות נוספים, בשכונת ד' 4 במעון 'מרשמלו' רשומים כבר כ- 120 ילדים ובמעון בית יעקב 90 נוספים בד' 4.

עידן מערכות

בנוסף התגייסו מפעילים נוספים למענה נוסף של בינוי כיתות נוספות במעונות הקיימים שמפעילה החברה הכלכלית בשכונת ד' 2 ובשכונת ד' 3 שייצרו 60 מקומות נוספים, בשכונת חפציבה במעון "קטנטנים" יתווספו 2 כיתות ל- 50 ילדים, ברמה ג' מעון בהנהלת הגב' מנדלוביץ בהיערכות לקליטת 180 פעוטות. רשת מעונות "אהל" בהנהלת הרב יהודה לוי נערך בשכונת ד' 3 לקליטת 70 פעוטות לפחות.

גרינברג. הצליח למצוא פתרון למצוקת המעונות

"למרות שמעונות אינן כלולים בחוק חינוך חובה, בהנחיית ראש העירייה, שמואל גרינברג עיריית בית שמש מגויסת כולה לאיתור פתרונות נוספים עבור כלל ילדי העיר. ברוב השכונות, כאמור, אותרו למעלה מ-800 מקומות חדשים בעוד שאך לפני שבועות ספורים המחסור עמד על 1000 מקומות. בשכונת ד'1 עדיין קיים מחסור ובעירייה נעשים מאמצים מרובים על מנת לפתור את הנושא"

למרות שמעונות אינן כלולים בחוק חינוך חובה, בהנחיית ראש העירייה, שמואל גרינברג עיריית בית שמש מגויסת כולה לאיתור פתרונות נוספים עבור כלל ילדי העיר. ברוב השכונות, כאמור, אותרו למעלה מ-800 מקומות חדשים בעוד שאך לפני שבועות ספורים המחסור עמד על 1000 מקומות. בשכונת ד'1 עדיין קיים מחסור ובעירייה נעשים מאמצים מרובים על מנת לפתור את הנושא.

גרינברג אמר: "מאז שנחשפנו למצוקת מעונות אנו עושים מאמצים אדירים לאתר פתרונות יצירתיים ואכן תוך זמן קצר מאד, זמן שיא, הוספנו 800 מקומות חדשים ואנו מלאי סיפוק על כך שבזמן כה קצר אנחנו במרחק נגיעה מפתרון הסוגייה. אני מודה לכלל השותפים שלנו, סגני הרב סילברסטין, מפעילי המעונות, אגף ההנדסה, החברה הכלכלית, רשת המתנסים, היחידה לגיל הרך ולכל מי שלוקח חלק במאמצים ומתחייב לכלל ההורים כי לא ננוח ולא נעצור עד לשיבוץ הפעוט האחרון. מבחינתנו זה הדבר הנכון על מנת לאפשר להורים לצאת ולהתפרנס ואנו מחויבים לכך במלוא מובן המילה".

על מנת שיהיה ניתן לפתור ולקדם את פתרון, גרינברג ביקש ממשרד החינוך להקל על הרגולציה למפעילי מעונות היום. הוא נפגש עם שר החינוך יואב קיש, והם הגיעו להסכם כי המשרד יתגמש במספר נושאים רגולטוריים מול מפעילי מעונות היום, על מנת לאפשר להם לפתוח עוד ועוד מסגרות עד פתיחת שנת הלימודים, לאור המחסור האדיר והמצוקה הקיימת בעיר בכלל ובשכונות החדשות בפרט.

בין היתר, לבקשת ראש העירייה שמואל גרינברג ומחזיק תיק הגיל הרך סגן ראש העירייה, ישראל סילברסטין, המשרד יאריך במספר שבועות את המועד האחרון להגשת בקשה לרישיון להקמת מעון במטרה לאפשר למפעילים להתארגן על מבנים נוספים בסיוע העירייה, משרד החינוך יאשר בהליך זריז נכסים שיישכרו המפעילים כדי לאכלס אותם עד פתיחת שנה"ל, המשרד יעלה את מספר הילדים המאושר במעונות הקיימים, כמובן תוך הקפדה על תנאים נאותים לכל ילד ועוד הקלות נוספות.

"מצוקת מעונות קיימת בפרט בשכונות החדשות, בשל העובדה כי העיר מתאפיינת בקצב הגידול הגדול בישראל עם 155 לידות בשבוע, בנוסף לאורך שלוש השנים האחרונות מתאכלסים בעיר מדי שבוע עשרות זוגות צעירים, מה שהפך את הביקוש למעונות יום בעיר לגבוה במיוחד"

הסיבה למצוקה: 155 לידות בשבוע

מצוקת מעונות קיימת בפרט בשכונות החדשות, בשל העובדה כי העיר מתאפיינת בקצב הגידול הגדול בישראל עם 155 לידות בשבוע, בנוסף לאורך שלוש השנים האחרונות מתאכלסים בעיר מדי שבוע עשרות זוגות צעירים, מה שהפך את הביקוש למעונות יום בעיר לגבוה במיוחד, בקצב שאינו עומד בהתאם לאכלוס הממוצע והביקוש שהיה קיים בעיר בשנים האחרונות והיערכות לקויה בעיריית בית שמש בשנים האחרונות למצב המשתנה בעיר עם האכלוס וקצב הגידול במקום הראשון בישראל.

ביחידה לגיל הרך בעיריית בית שמש מציינים עוד, כי המצוקה קיימת גם בשל העובדה כי בשנים האחרונות עלתה המודעות בציבור החרדי ליתרונות המשמעותיים במעונות מפוקחים, דבר שגרם להורים להעדיף את המסגרות העירוניות. "כל מעון שנפתח זוכה לקבל מאיתנו מעטפת מקיפה כגון קורסים למטפלות, ימי העשרה למנהלות, ריפוי בעיסוק, השתלמויות והעצמה לצוותים הפדגוגיים והשקעה גבוהה באיכות הטיפול שמקבלים הילדים ולהורים בבית שמש חשוב שהילדים שלהם יקבלו את האיכות הגבוהה ביותר וכך אנו פועלים", אומרת מירב עמרני, מנהלת היחידה לגיל הרך שמציינת, "מאז תחילת הקדנציה, ראש העירייה נחשף למצב ובאופן עקבי ורציף עוסק במציאת פתרונות ולא מוריד את הנושא מסדר היום ואני מברכת על כך"

אין מספיק מבני מעונות, לכן הוחלט לפתוח אותם באזור המתנ"סים | תמונת אילוסטרציה

"ביחידה לגיל הרך בעיריית בית שמש מציינים עוד, כי המצוקה קיימת גם בשל העובדה כי בשנים האחרונות עלתה המודעות בציבור החרדי ליתרונות המשמעותיים במעונות מפוקחים, דבר שגרם להורים להעדיף את המסגרות העירוניות"

בהנחיית גרינברג, הצוותים המקצועיים בעירייה מגישים סיוע בעדיפות גבוהה למפעילי מעונות היום על מנת לסייע להם לצמצם פערים במהירות האפשרית. בין היתר מסייע הצוות המקצועי בהליכי רישוי, בקידום היתרים, בזירוז הליכים במינהל ההנדסה, בקבלת האישורים ממחלקת הגיל הרך ובזירוז כלל התהליכים הפורמליים הנדרשים בעירייה ומול משרד החינוך והודות לכך, שני מפעילים נמצאים בהליכים מתקדמים לפתיחת מסגרות חדשות שיקלו על המצוקה ועליהם תתפרסם הודעה לציבור בימים הקרובים.

בשיחה שקיים גרינברג ומחזיק תיק הגיל הרך סגן ראש העירייה הרב ישראל סילברסטין עם כלל הגורמים בעירייה, הוחלט עוד על מספר צעדים משמעותיים שיקלו עוד על המצוקה. בין היתר הוחלט כי החברה הכלכלית בית שמש תרחיב את המעונות הקיימים בשכונת ד'2 וד'3 בכיתות נוספות, כמו כן, בסיוע סגן ראש העיר והממונה על רשת המתנ"סים, חנוך דרנגר, ייבנו בשטח המתנ"סים שתי מעונות חדשים שיאפשרו הקצאה לעוד מספר רב של ילדים.

ראש העיר שמואל גרינברג הסביר את הדחיפות: "מיד לאחר הפסח, זמן קצר לאחר שנכנסתי לתפקידי כראש העירייה, כינסתי את כלל בעלי התפקידים הרלוונטיים בעירייה והתחלנו את ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים, אז החלה להתבהר לי התמונה הקודרת כשהבנתי שיש מאות משפחות שאין להם מסגרת לפעוטות לשנת הלימודים הבאה ורשימת ההמתנה למעונות היום היא בלתי נתפסת. מדובר באירוע מטורף שעומד על 1000 בקשות בשכונה בה התארגנה העירייה בשנים האחרונות על עשירית מהביקוש האמיתי".

לדברי גרינברג, "יחד עם מחזיק תיק הגיל הרך, הרב ישראל סילברסטין, כינסתי ישיבת חירום עם כלל מפעילי מעונות היום המפוקחים בעיר ועם מפעילים נוספים מחוצה לה, שיקפנו להם את האירוע שנכנסנו לנהל את העיר ושלושה חודשים לפני פתיחת שנה גילינו שאף אחד קודם לכן לא חשב לפתור את הנושא ולכן כרגע אין לנו מבנים לתת לשם כך והזמנו אותם לסייע לנו בפתרון המצוקה תוך סיכום והתחייבות מצידי כראש העיר שייעשה מאמץ אדיר להתכונן עם מבנים עירוניים בקצב המהיר ביותר שיימסרו לידי המפעילים שנרתמו מיד כשיתאפשר".

גרינברג: "הבנתי שיש מאות משפחות שאין להם מסגרת לפעוטות לשנת הלימודים הבאה"

שמואל גרינברג:

"מיד לאחר הפסח, זמן קצר לאחר שנכנסתי לתפקידי כראש העירייה, כינסתי את כלל בעלי התפקידים הרלוונטיים בעירייה והתחלנו את ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים, אז החלה להתבהר לי התמונה הקודרת כשהבנתי שיש מאות משפחות שאין להם מסגרת לפעוטות לשנת הלימודים הבאה"

ראש העירייה ציין, כי "חלק מהיזמים נענו לבקשתנו ואכן בשבועיים הקרובים ייפתחו מספר מסגרות שיקלו משמעותית על המחסור הקיים. בנוסף, לאור הסיכומים שהגענו אליהם מול משרד החינוך שייתן הקלות למפעילים, מדובר בזרז דרמטי שיאפשר גם הוא פתיחת מסגרות נוספות למעונות יום וגם למשפחתונים, הרב סילברסטין ואני עוסקים בנושא מסביב לשעון ופועלים במרתון כדי להגיע לפתיחת שנת הלימודים כאשר מספר הממתינים ילך ויצטמצם דרמטית ויינתנו פתרונות לכמה שיותר משפחות".

גרינברג סיכם, "אני מבקש לומר להורים, אין נושא שעסקתי בו בהיקף כה משמעותי ובאינטנסיביות כה גבוהה מאז נכנסתי לתפקידי לפני כשלושה חודשים, כמו נושא המעונות. אני ער למצוקה הצודקת שלכם, אני קשוב לפניותיכם ואני אומר לכם – אני באופן אישי מחויב לפתרון הסוגייה ולא אנוח עד שיימצא הפתרון לאחרון הילדים. יש פה פערים של מספר שנים שלצערי זנחו את הטיפול בנושא ופתאום גילינו שיש מאות משפחות שאיש לא חשב לפתור להם את הצורך הזה. לא הייתה היערכות מתאימה ברמת התכנון והבינוי, אין הלימה בין כמות התושבים למספר המעונות ונוצר צוואר בקבוק אדיר, שאותו אנו עמלים לפתור. ייקח זמן עד שתיפתר המצוקה אך אני אופטימי שעד פתיחת שנת הלימודים רשימת ההמתנה תצטמצם משמעותית ואלווה את הנושא עד לפתרון הסוגייה".

ומה התושבים חושבים?

הצעד של גרינברג העלה המון שאלות בקרב תושבי העיר, בייחוד אלו הגרים ברמת בית שמש. כאשר הם שמעו על פתיחת מעונות בתוך המתנ"סים הם הבינו כי המתנ"סים יתחילו עכשיו למלא את החסר בעקבות מצוקת המעונות וככל הנראה – "מה שזמני קבוע". שוחחנו עם תושבי רמת בית שמש, ששיתפו את כאבם. שמם המלא שמור במערכת.

תושב העיר המתגורר ברמה ד' סיפר למערכת "שוס הדרך": "אני מעדיף שיהיה מתנ"ס ושיהיה מעון בנפרד. לא מבין מה הסיבה שצריך ששניהם יהיו באותו המקום. לכל אחד יש ייעוד ולכל אחד מגיע מבנה. לדעתי הפתרון הזה הוא לא נכון. למה לקחת מבנה של מתנ"ס שיש בו שיעורים לילדים שלי ולגרום למצב הקיים להשתנות?". אותו תושב ציין כי יש מבנה ייעוד בשכונה שנבנה על ידי משרד השיכון, ובו יש מבנה המותאם למעון אך לצערו אוכלס בו בית ספר פרטי. "איך יכול להיות שמוסד פרטי מקבל בניין של משרד השיכון? במקום להתאים את המקום לייעוד שלשמו הוא נבנה, אכלסו שם משהו אחר".

תושב העיר המתגורר ברמה ד' סיפר למערכת "שוס הדרך":

 "אני מעדיף שיהיה מתנ"ס ושיהיה מעון בנפרד. לא מבין מה הסיבה שצריך ששניהם יהיו באותו המקום. לכל אחד יש ייעוד ולכל אחד מגיע מבנה. לדעתי הפתרון הזה הוא לא נכון. למה לקחת מבנה של מתנ"ס שיש בו שיעורים לילדים שלי ולגרום למצב הקיים להשתנות?"

פנינו לגרינברג בנושא תגובתו של התושב, וכך הוא ענה: "קודם כל, המעונות לא ישתלטו על המתנ"סים. המתנ"סים יפתחו מעונות. חשוב להבהיר שהמעונות לא יהיו במבנה של המתנ"ס אלא במקומות חלופיים באזור המתנ"ס".

בנושא המבנה של משרד השיכון אמר, "לצערי הרב ראשת העירייה הקודמת מיקמה בתוך המבנה של מעון מוסד אחר ולכן אין שם מעון. זו בעיה להוציא אותם משם ולכן אנחנו מנסים לבדוק איך אנחנו מתמודדים עם זה. זה האתגר שלי עכשיו. עובדים על זה קשה".

תושבת נוספת מרמה ד' שיתפה את מערכת "שוס הדרך" בתחושותיה לגבי מצוקת המעונות, "יש המון מקומות בהם אפשר להציב מתנ"סים", הסבירה. "לא צריך להיכנס לתוך המתנ"סים כדי לפתור את זה. אני חייבת לשתף שיש לי ילדה קטנה, ובשנה הקודמת רשמתי את הבת שלי למעון. רגע לפני פתיחת השנה הודיעו לי שאין מקום לגיל שלה ורצו להעלות אותה לגדולים. אני לא הסכמתי. יש לה גיל והיא צריכה להיות מותאמת לגיל. בסוף החלטתי להשאיר אותה בבית למשך שנה. וגם השנה היא תישאר איתי. אני עושה את זה כי אין לי אלטרנטיבה אחרת. בתקופת עליזה עוד נפתחו 2 מעונות, היא הביאה מבנה ופתרה את זה. עכשיו אני לא רואה שזה פתרון רציני ולכן ככל הנראה הילדה שלי תישאר עוד שנה בבית".

תושבת נוספת מרמה ד':

אני חייבת לשתף שיש לי ילדה קטנה, ובשנה הקודמת רשמתי את הבת שלי למעון. רגע לפני פתיחת השנה הודיעו לי שאין מקום לגיל שלה ורצו להעלות אותה לגדולים. אני לא הסכמתי. יש לה גיל והיא צריכה להיות מותאמת לגיל. בסוף החלטתי להשאיר אותה בבית למשך שנה. וגם השנה היא תישאר איתי. אני עושה את זה כי אין לי אלטרנטיבה אחרת"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

new1
new1
new1

עוד כתבות שאולי יעניינו אותך:

משפחת תנובה החדשה

במקור הם נושאים שם המשפחה בנימין, אבל השנה בפורים הם התחפשו למשפחת תנובה

הפרפרים והלוכדים

קבלו את התחפושת המקורית והמתוקה של משפחת פרץ – ההורים התחפשו ללוכדי פרפרים והבנות הקטנטנות והמתוקות לפרפרים

התחפש לשוטר

שיאל ערוסי המתוק, בנם של אוראל ואורטל ביקר השבוע בימת"א ירושלים כשהוא מחופש לשוטר

ה-קבוצה הכי טובה

משפחת דויד המקצועית, צחי רעות והילדים, התחפשו לקבוצת הכדורגל האהובה עליהם.

משלוח מהלב

בני משפחת מלכה מוותיקי העיר, הגיעו השבוע למועדון הקשיש וחילקו משלוחי מנות משמחים לחברי המרכז

מרגש!

עמותת "הכל מהלב" חילקה השבוע משלוחי מנות בבית החולים. לכלוכית שמעה בחולקו בסך הכל 1500 משלוחי מנות לאלמנות וליתומים

"מנצלים אותנו"

תושבי שכונת נווה שמיר פנו בבהילות למערכת "שוס הדרך" אחרי שגילו כי מתוכננת תכנית בנייה שתוביל לצפיפות אדירה בשכונה | "זהו חוסר שקיפות וניצול כוח מצד עיריית בית שמש על חשבון התושבים", אמרו. "רכשנו בתים עם תכנית ברורה, ועכשיו מתחת לאף שלנו מקודמת בנייה שתוביל לעומס גדול"

"התקציבים הולכים רק לחרדים"

אחרי שדיווחנו בשבוע שעבר על הפסקת הפרסומים של העירייה במקומות המקובלים, וכי כמעט אף תושב לכאורה לא היה מודע לאירועי הפורים שהתקיימו - התושבים זועמים ברשתות החברתיות, "פשוט בושה לעיר. אין כאן שום דבר. הילדים צריכים לצאת מהעיר כדי לחגוג פורים. שראש העיר ייקח אחריות כבר. על מה אנחנו משלמים ארנונה?"

המתכון שף הלבן: מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות

טרנד המגשים והפעם בקינוח שמוגש למרכז השולחן עם קרם גבינה מתקתק, פירות, קראמבל וקרקרים מתוקים | אנחנו ממליצים לכם לטעום, אין לכם מושג כמה טעים זה

לחמא בעג'ין עם נתחי אנטריקוט כמו בטאבון

אז איך אופים הכי קרוב שאפשר? מחממים תנור למקסימום, מניחים מבעוד מועד תבנית הפוכה בשליש העליון של התנור, מחממים על טורבו מקסימום | החום ש"כלוא" בחום העליון עוזר להכין מאפים כמו בטאבון | זמן האפייה הוא דקות ספורות! מוכנים לטעם הממכר?

מנהג מגונה: בשכונות הקיצוניות בעיר נתלו בובות חייל חרדי

זו אינה הפעם הראשונה: בעקבות חג הפורים, "הרשו" לעצמם חרדים קיצוניים לתלות בובת חייל חרדי בשכונה בבית שמש | האירוע הוביל לזעם מאוד גדול בשכונה וברשת | השוטרים התערבו, וכשניסו להוריד את הבובה, הם הותקפו

לאן הולכים כספי הציבור?

מליאת הכנסת אישרה בשבוע שעבר (יום רביעי) הצעת חוק שמטרתה להעביר תשלום לחברי מועצת העירייה עבור השתתפותם בישיבות והחזר הוצאות בגין מילוי תפקידם | כידוע העירייה בגירעון מאז כהונתה של ד"ר עליזה בלוך – אישור החוק צפוי ככל הנראה להעמיק את הבור הכלכלי

מפחיד: תושב העיר ביצע מעשים חמורים בנער בן 14

עבריין בפיקוח שב"ס בן 50 נעצר בחשד שביצע מעשים חמורים בנער בן 14 במקווה ובבית כנסת | על הפרק: החשוד נהג לעקוב אחרי הנער ולנסות לשדל אותו להצטרף אליו | השבוע הוגש נגדו כתב אישום

עגלת קפה לזכרו של עמית ז"ל

אחרי שנגנב מהמקום ציוד רב ובעל ערך גבוה, משפחת דוד, הצליחה לשקם ולפתוח בשמחה גדולה את עגלת הקפה לזכר בנם – עמית דוד, שנרצח בפסטיבל הנובה באוקטובר 2023 | כרגע הם נמצאים בתהליך "הרצה" ומזמינים אתכם להגיע, לשתות קפה ולשמוח לזכרו

דוהרים קדימה: מנועי בית שמש חתמו על הסכם מעל חצי מיליארד דולר

החברה חתמה על הסכם לתקופה של 16 שנים | רם דרורי, מנכ"ל מנועי בית שמש אמר: "העסקה הינה עסקה אסטרטגית עבור הקבוצה המעצימה את המיצוב העסקי" | הסכם שנחתם ייכנס לתוקפו בחודש הבא (1.4)

מצילים חיים: התקבלו מעל 100 קריאות חירום בסופ"ש

כונני איחוד הצלה מסניף רמת בית שמש פעלו במהלך חג הפורים שחל בסוף השבוע האחרון, למען הצלת חיי אדם | הם העניקו מענה רפואי לכ-100 מקרים ברחבי העיר | על הפרק: גבר שנפל מגובה וחיפוש אחרי שני נעדרים צעירים | כל האירועים הסתיימו בטוב

דילוג לתוכן