
סוגיית אירועי חגיגות הפורים נמשכת גם אחרי החג. תושבים רבים, שלא הצליחו לשריין לעצמם מקום בחגיגות שהתקיימות ברמת בית שמש, או שלא ידעו על החגיגות הללו בכלל, נאלצו לצאת מהעיר ולחגוג עם הילדים ובני משפחותיהם בערים אחרות. אך זוהי לא הפעולה היחידה שהתושבים חושבים לעשות: חלק שוקלים לעזוב את העיר, אחרים מתגעגעים לתקופה של עליזה בלוך ויותר מזה, טוענים ואף חושבים שחכם הרבה יותר לבחור ראש שינהל את רמת בית שמש וראש שינהל את בית שמש הוותיקה – כי כרגע, מי שסובלים הכי הרבה מההתנהלות של העירייה לכאורה, הם התושבים הוותיקים.

יצאנו לבדוק מה התושבים חושבים על המחסור באירועים ובמופעים החג הפורים האחרון, ואנחנו מודים שאלו התגובות הכי קשות ששמענו לאחרונה. אחד מהתושבים שיתף, "ביטלו את כל הפעילויות לאומנים. אין יותר תערוכות, אין יותר דברים מאז שעליזה עזבה את הכהונה. דואגים רק לחרדים". תושבת אחרת הביעה את כאבה, "גועל נפש של התנהגות", אמרה בכעס. "אבל לרמת בית שמש הוא דואג יופי טופי. אנחנו הבעיה שכל פעם אנחנו בוחרים במישהו ששם עלינו פס ודואג רק לצד אחד. צריך לחשוב איך להעיף גם אותו". תושב אחד הצטרף ואף התחיל לחשוב שהעיר פשוט לא מתאימה לילדים, "לדעתי העיר לא מתאימה לילדים", הסביר בנחישות. "אין אירועים, אין מופעים כשבכל עיר אחרת עשו דברים מאוד יפים. העיקר לעירייה שלנו יש תקציב של מיליארד ומשהו ואנחנו נשארים מאחור".

"גועל נפש של התנהגות", אמרה בכעס. "אבל לרמת בית שמש הוא דואג יופי טופי. אנחנו הבעיה שכל פעם אנחנו בוחרים במישהו ששם עלינו פס ודואג רק לצד אחד. צריך לחשוב איך להעיף גם אותו"
חוץ מתושבי העיר הוותיקה, שהם אלו שחוו את הפגיעה הכי קשה השנה בחג הפורים, גם תושבי רמת בית שמש, שנהנו מהמופעים הגדולים בעיקר השנה שיתפו: "אצלנו ברמה היו המון פעילויות מדהימות", אמרו. "חגגנו שלושה ימים, כל פעם בשכונה אחרת".
אבל כאמור, מי שנפגש הכי קשה היא העיר הוותיקה. תושב הוותיקה אמר, "ברור שיהיו אירועים בכל שכונה ברמת בית שמש – כי ראש העירייה דואג רק לשם. ומה עם הוותיקה?" אמר בכאב. "כלום!". הוא גם שיתף שקרא את הכתבה שפרסמנו כשער בשבוע שעבר, אחרי שהבין שכל המופעים התנקזו לרמה כיפי שדיווחנו. לדעתו, "כדאי להפריד את בית שמש וכמה שיותר מהר ולא להגיד שאני נגד חרדים! אין קשר. פשוט עדיף בנפרד". הוא מסביר שכבר כמה שנים שהעיר הוותיקה סובלת מההתפתחות של רמת בית שמש, וככל שההתפתחות גדלה העיר הוותיקה נשכחת. "אני חושב שרמת בית שמש צריכה ראש עירייה משלה. כן. היא לא קשור לבית שמש, היא רחוקה ולא נגישה לתושבים שגרים במרכז העיר. אני טוען שהכל מתנקז לרמת בית שמש. אנחנו משלמים והם נהנים מהתקציבים שלנו".

"תושב אחד הצטרף ואף התחיל לחשוב שהעיר פשוט לא מתאימה לילדים, "לדעתי העיר לא מתאימה לילדים", הסביר בנחישות. "אין אירועים, אין מופעים כשבכל עיר אחרת עשו דברים מאוד יפים. העיקר לעירייה שלנו יש תקציב של מיליארד ומשהו ואנחנו נשארים מאחור"
תושבת אחרת הצטרפה לשיחה ואמרה: "בתקופה של עליזה היה כל חג פעילויות ברחבי בית שמש לכל המגזרים. מאז שראש העירייה נכנס, אין כלום ושום דבר חוץ מפעילויות לקטנים שזה המתנ"ס שהוא מארגן. לא עוזר לנו שהעיר יפה בלי תרבות".
לעזוב את העיר שעה אחת קודם
האמרה הזו של "לעזוב את העיר" נמצאת באוויר כבר עשור. העיר כפי שנראה רק הולכת ומתחרדת והפעם זה רק מחמיר. אפילו האירועים לכאורה מתקיימים רק ברמת בית שמש, מה שגורם לתושבים המתגוררים בוותיקה לסבול ולא ליהנות ממופעים ואירועים כפי שהיו רגילים בשנים קודם.
ולכן הרבה מהתושבים החלו לנטוש את העיר לערים אחרות בהן יש יותר פעילויות לילדים, וגם השנה, הנושא של פורים העלה את הרצון של התושבים לעזוב את העיר. וככל שלא יטפלו בנושא, תהיה כאן עזיבה המונית. תושבת העיר אמרה למערכת "שוס הדרך", "מי שיכול לעזוב את העיר שיעשה את זה. זה הדבר הכי טוב למשפחה שלכם. עוד מעט לא יישארו גם בתי ספר למגזר החילוני. אין פעילויות לילדים והעיר הפכה להיות ענייה מאוד. עובדה מוגמרת וצריך לדעת לקבל אותה – העיר חרדית. צריך לעשות הפגנה ולהעיף את ראש העירייה או לחלופין פשוט לאסוף את כל הציוד ולצאת מכאן".

"תושבת אחרת הצטרפה לשיחה ואמרה: "בתקופה של עליזה היה כל חג פעילויות ברחבי בית שמש לכל המגזרים. מאז שראש העירייה נכנס, אין כלום ושום דבר חוץ מפעילויות לקטנים שזה המתנ"ס שהוא מארגן. לא עוזר לנו שהעיר יפה בלי תרבות"
"אני מסכים", הגיב תושב העיר. "בכל עיר הייתה פעילות של פורים דווקא. בתל אביב, בראשון לציון, בחולון ובכל עיר אחרת ואצלנו לא הייתה שום פעילות במרכז. כאילו אין פורים בכלל. לוקחים מחירי ארנונה מאוד גבוהים בהשוואה לעיר אחרת ואין תמורה. כל התקציבים הולכים לחרדים. אז מה אני אמור לעשות עם המידע הזה? אין דרך אחרת".
תושבת אחרת הציעה רעיון מנהלי שינהל את כל הנושא הזה. כך אמרה: "צריך לעשות בעירייה מועצה / מינהלת רק למרכז העיר /הוותיקה. שתרכז את כל הנושא של התרבות וניהול האזור שלנו, גם אני מרגישה החמרה מאז שעליזה עזבה, העיר מאוד מלוכלכת, צואת כלבים על המדרכות, פרקים מלוכלכים ברחבי העיר, גם שפותחים פניות במוקד העירני שמתי לב שסוגרים את הקריאה ללא טיפול ועוד שולחים הודעה שהנושא טופל. לסיכום אכזבה אחת גדולה כנראה כל התקציבים הולכים לרמה ואין לנו על מי להישען בעירייה העיקר מיסים וארנונה אנחנו משלמים מלא כמו שעון".
התגובות של התושבים מעידים: העיר הוותיקה לא מקבלת מענה לכאורה לגבי אירועים ומופעים שהיו בחג הפורים האחרון. חגיגות לא היו בעיר, התושבים נאלצו לצאת מהעיר ולהיתקע בפקקים של שעות כדי ליהנות עם הילדים במופעים.

"מי שיכול לעזוב את העיר שיעשה את זה. זה הדבר הכי טוב למשפחה שלכם. עוד מעט לא יישארו גם בתי ספר למגזר החילוני. אין פעילויות לילדים והעיר הפכה להיות ענייה מאוד. עובדה מוגמרת וצריך לדעת לקבל אותה – העיר חרדית. צריך לעשות הפגנה ולהעיף את ראש העירייה או לחלופין פשוט לאסוף את כל הציוד ולצאת מכאן"
מה יהיה בשנה הבאה? האם הכוח יועבר לתושבים או שאולי תוקם וועדה שתנהל את האירועים והמופעים לתושבים המתגוררים בוותיקה? או שזה רק יחמיר?
כזכור בשנת הקורונה לדוגמא, בתקופה של עליזה בלוך, חגיגת הפורים התפרסה מהעיר הוותיקה ועד לרמת בית שמש. הייתה תהלוכה יפיפייה עם אמנים, זמרים ויוצרים שגרמו לתושבים לחייך בתקופה כל כך חשוכה וסגורה.
וגם היום, כאשר אנחנו נמצאים בתקופת מלחמה כואבת, בחגי ישראל בהם יש לנו טיפה אפשרות לשמוח – תושבי העיר הוותיקה נאלצו או להישאר בבתים או לצאת מהם ולסבול בפקקים.
לבינתיים התושבים רק מחכים "להחליף את גרינברג", לטענתם. "רק המקורבים נהנים מכל זה. הם הסתדרו לארבע השנים הקרובות ואנחנו? לא ממש".
רוצים לשתף אותנו במחדלים נוספים שקורים בעיר? תכתבו לנו: [email protected]