מאת: השף הלבן
המרכיבים ל8-10 מנות:
מרכיבים:
- חבילת בצק פילאס תורכי מופשרת לפי הוראות היצרן
למילוי:
- 800 גרם סטייק פרגית ללא העור
- 4 בצלים לבנים פרוסים
- פלפל אדום פרוס דק
- רבע צרור כוסברה קצוץ
- חצי כפית כמון
- כפית שטוחה פלפל
- כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- חצי כפית כורכום
- 4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
- כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
- 5 כפות שמן
- ביצה להברשה
- שומשום שחור/לבן
הוראות הכנה:
- 01.מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הפרגיות.
- 02.צורבים היטב משני הצדדים.
- 03.מוציאים לצלחת לצינון.
- 04.לאותו הסיר מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עד הזהבה קלה.
- 05.קוצצים את הפרגיות הצרובות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם התבלינים והכוסברה הקצוצה.
- 06.מערבבים היטב ולאחר אידוי הנוזלים מסירים מהאש ומצננים.
- 07.חוצים את הבצק לשניים/שלוש.
- 08.מניחים בנדיבות במרכז מילוי.
- 09.סוגרים את הרולדה לפי הדרך שרוצים.
- 10.מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- 11.אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד הזהבה.