
מאת: השף הלבן
המרכיבים ל 4 מנות:
מצרכים לבצק:

- 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
- 1.5 כוסות קמח לבן תופח (או קמח לבן רגיל עם כפית אבקת אפיה)
- 1 כף חומץ – לא לוותר!
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- פתיתי עמק / פתיתי מוצרלה השף הלבן / פתיתי טריו השף הלבן
להברשה:
- 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן זית מעורבב עם כפית פסטו
הוראות הכנה:
- 01.בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. אם צריך, אפשר להוסיף מעט קמח.
- 02.מחלקים את הבצק ל-4 וכל חלק מגלגלים לכדור על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול, ממלאים בגבינה ומקפלים כמו קלצונה.
- 03.מחממים מחבת היטב בלי שמן ומטגנים את הקלצונה מצד אחד, הופכים, מורחים בחמאה והופכים שוב עד שהופכים לשזופים וזהובים.
- 04.מגישים חם.