מאת: השף הלבן
המרכיבים ל 15-20 יחידות:
מלית:
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
- 2 כפות קורנפלור
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
בצק:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם קמח לבן
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
- קורט מלח
- 1 ביצה
- ¼ כוס חלב לפי הצורך, רק אם הבצק עדיין יבש מעט
ציפוי:
- ביצה טרופה עם כף חלב
קישוט:
- 1 שקית לקט פירות יער סנפרוסט
- לאחר האפייה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- 01.בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לשים כחמש דקות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד להטמעת החמאה בבצק לקבלת בצק גמיש.
- 02.מתפיחים כשעתיים בקערה מכוסה
- 03.מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
- 04.מחלקים את הבצק ל־15-10 כדורים.
- 05.מניחים על משטח מקומח ומגלגלים לכדור.
- 06.מניחים במרווחים את הכדורים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
- 07.משמנים תחתית כוס ולוחצים את תחתית הכוס על מרכז כדור הבצק בתנועות סיבוביות, כך שמקבלים עיגול משוטח מעט ורחב עם שוליים.
- 08.מברישים את השוליים של הבצק וממלאים ממלית הגבינה בכל שקע שיצרנו.
- 09.מניחים דובדבנים על נייר סופג וסופגים את הנוזלים, מניחים על כל מאפה 3-2 דובדבנים.
- 10.מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות עד הזהבה.הפעלת טיימר 20 דקות
- 11.מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר.