מאת: השף הלבן
המרכיבים לכמות מתאימה לשני מאפים:
מרכיבים:
- 2 חבילות עלי בזיליקום טריים
- 7/8 שיני שום
- 80 גרם אגוזי מלך קלופים
- 200 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן (שתי חבילות של 100)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק
הוראות הכנה:
- 01.למעבד מזון קטן מכניסים את מרכיבי הפסטו, בזיליקום, שום אגוזי מלך 100 גרם (שקית אחת), פרמז׳ן השף הלבן ושמן זית וטוחנים עד מרקם כמעט חלק.
- 02.כשהבצק מוכן לעבודה (לילה במקרר) פורשים אותו על משטח העבודה.
- 03.מורחים את הפסטו בנדיבות באופן שווה על כל שטח הבצק.
- 04.מעל הפסטו מוסיפים שכבה נוספת של פתיתי פרמז׳ן (עוד שקית של 100 גרם) ומגלגלים לרוחב.
- 05.את הרולדה חותכים באמצע לשניים. ושוב באמצע לאורך ליצירת ארבעה גלילים ארוכים.
- 06.מכל זוג גלילים קולעים מאפה, מורחים מעליו מעט משאריות הפסטו, ומכניסים לתבנית אינגליש קייק.
- 07.מכסים ומאפשרים למאפה לתפוח כ 40 דק לפני הכניסה לתנור.
- 08.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. ממתינים כ- 40 דק לאפייה מיטבית.
- 09.בתיאבון.