
מאת: השף הלבן
המרכיבים ל 12-16 מנות:
לבצק:

- 200 גרם קמח מצה
- 100 גרם קמח תפו"א או 100 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם חמאת תנובה
- 2 חלמונים
- 1-2 כפות מים קרים
- קורט מלח
מלית:
- סלסלת תותים
- 2 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
- מיכל שמנת מתוקה של תנובה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד חלב/מריר
הוראות הכנה:
- 01.הכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך ונעים עד למגע של פלסטלינה.
- 02. אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות עד להשחמה של בסיס הפאי.הפעלת טיימר 20 דקות
- 03.מילוי הפאי: את התותים חותכים לפרוסות ומפזרים מעל את אבקת הסוכר, משהים כ-10 דקות בקערה. הפעלת טיימר 10 דקות
- 04. כשהפאי מוכן נותנים לו התקרר כ-10 דקות ואח"כ מסדרים את התותים בצורת עיגול מחוץ אל הפנים.הפעלת טיימר 10 דקות
- 05. הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 הכפות של האינסטנט פודינג וניל לקצף קשה ויציב.
- 06. מורחים את הקצפת על התותים ומקררים.
- 07. הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר כפול, ושמעט מתקרר ניתן למרוח על ציפוי השמנת.