המרכיבים למאפה אחד:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 5 תפוחי גראנד סמית
- 50 גרם חמוציות
- 2 כפיות קינמון
- 3 כפות סוכר חום
להגשה:
- דבש
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מהוראות הכנה:
- 01.פורסים את התפוחים לפרוסות עם קליפתם
- 02.מניחים את התפוחים בקערה עם מים ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות (לטובת ריכוך הפרוסות). מוציאים את התפוחים ומסננים מנוזלים. מפזרים קינמון וסוכר חום ומערבבים קלות.
- 03.פורסים יריעת בצק עלים וחותכים לרצועות ברוחב של 5 ס"מ
- 04.מורחים כל רצועה גבינת נפוליאון ומעל מסדרים בשורה את פרוסות התפוחים באופן צמוד ומגלגלים כך שתתקבל צורה של שושנה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
- 05.מניחים את השושנים בצמידות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל חמוציות.
- 06.אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד להזהבה.