מאת: השף הלבן
המרכיבים ל12 מנות:לבצק:
- 490 גרם קמח (3.5 כוסות)
- שקית אבקת אפיה
- 500 גרם קוטג של תנובה
- 100 גרם בולגרית של פיראוס
- 200 גרם עמק מגורדת
- 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
להרכבה וציפוי:
- שימורי זיתים מגולענים
- כוס שומשום לבן
- מים
הוראות הכנה:
- 01.בקערה גדולה נערבב היטב את כל הגבינות.
- 02.נוסיף את השמן ונאחד.
- 03.לבסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונאחד לבצק אחיד.
- 04.נעביר לקירור של חצי שעה.
- 05.ניצור כדורים קטנים, בכל כדור נכניס זית.
- 06.נטבול את הכדורים במים ומהמים לשומשום.
- 07.נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כרבע שעה.
- 08.ניתן להקפיא את הכדורים ולאפות בהתאם לצורך.