מאת: אושרת כהן
למתכון:
חבילת פסטה מבושלת במים עם מעט מלח לפי הוראות היצרן.
לבשר:
300 גרם בשר טחון
בצל קצוץ
שן שום
מלח, תימין.
2 כפות רסק עגבניות
לרוטב:
5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות
1 בצל
3.שיני שום
שמן
1 כפית סוכר שטוחה
1/2 כפית מלח.
כוס מים.
אופן הכנה:
את הפסטה מבשלים ללא הרוטב, לוקחים מעצבים בתבנית, מניחים חופן פסטה בתבנית בעזרת מזלג ומסובבים ליצירת צורת הקן, מניחים כף בשר, שופכים רוטב עד כדי כיסוי ואז להכניס לתנור עם נייר כסף.
אופן הכנת הרוטב:
שמים בסיר שמן ומאדים בצל, מוסיפים את העגבניות המגורדות ושום. מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ואת המים. מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. חשוב שהרוטב יישאר מעט דליל משום שהוא עוד יצטמצם באפייה.
לבשר:
לטגן בצל, להוסיף את הבשר והתבלינים, לבשל חצי בישול ולהרכיב את המנה.