מאת: אושרת כהן
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים
רבע כוס שמן זית
סלק אחד טחון דק לא מבושל עם כוס מים
כפית מלח
כף סוכר
מים לפי ספיגה

לרוטב:
25 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
2 שמנת לבישול
תבלינים: מלח, אגוז מוסקט
תוספות: גבינה צהובה מגוררת
פטריות, פלפל חריף, אננס וכו'
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק היטב עד בצק רך ואלסטי לתת לו מנוחה בצד.
לבינתיים להכין את הרוטב: בסיר נשים את החמאה על אש נמוכה, נאדה את השום ואם רוצים פטריות אז זה השלב, מוסיפים את השמנת לבישול והתבלינים, מגבירים את האש ומבשלים 3-4 דקות. כשהבצק תפח, לחלק ל-3 כדורים. לרדד, להוסיף את הרוטב, הגבינה והתוספות. לאפות בחלק העליון של התנור על 190 מעלות.