
מאת: אושרת כהן
מצרכים ל-6 מנות:
6 פטריות פורטובלו

400 גרם בשר בקר
חופן ירק
בצל מטוגן (מההכנה של הרוטב)
מלח, פלפל שחור, בהרט.
תוספת אם אוהבים: צנוברים קלויים
לטיגון:
קמח
ביצה
שמן לטיגון

לרוטב:
2 בצלים גדולים
3 עגבניות בשלות
1 גמבה
כף רסק
כף סילאן
מלח, פלפל שחור, מרק עוף.
מים.
אופן ההכנה:
להוריד את רגלי הפטריות ולקצוץ. בסיר ייעודי להתחיל לטגן את הבצק הקצוץ, להוסיף את הפטריות. לאחר שנהיה שקוף להעביר 2-3 כפות מהבצל והפטריות לבשר הטחון. לערבב את יתרת מלית הבשר ולשים קציצה גדולה בפטרייה. בסיר של הרוטב יש להוסיף את יתרת החומרים ולאדות, להוסיף מים ולהסמיך. את הפטריות יש לקמח, לטבול בביצה, לטגן ורק לאחר מכן להעביר לסיר הרוטב. לבשל כחצי שעה על להבה בינונית.