![נטלי נקש](https://www.shosnews.co.il/wp-content/uploads/2021/03/חדש-נטלי.jpg?pas=1248299012407271026)
מאת: אושרת כהן
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג פרגיות מנוקה ופרוס.
![נטלי נקש](https://www.shosnews.co.il/wp-content/uploads/2021/03/חדש-נטלי.jpg?pas=1826757052407271026)
5-6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים איך שתאהבו.
1 בצל פרוס לטבעות דקות.
3 שיני שום פרוסות
שמן קנולה
לתבלינים:
1 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
מים לכיסוי
כף מרק בצל
לעיטור- פטרוזיליה קצוצה
![](https://www.shosnews.co.il/wp-content/uploads/2024/02/f55ceca0-7a83-4fbc-855c-14e3de1a42a5-1024x478.jpg)
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז' על להבה בינונית. "סוגרים" את הפרגיות משני הצדדים לצבע שזוף ומוציאים.
מוסיפים את הבצל, השום ותפוחי האדמה ומקפיצים יחד לעוד 5 דק' נוספות. מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הפרגיות מעל. מבשלים כ- 30 דק' או עד שתפוחי האדמה מבושלים (מזלג ננעץ בקלות). מחממים תנור ל-250 מעלות וכאשר התבשיל מוכן, מעבירים את הסיר לתנור למשך 5-10 דק' (ללא המכסה) להשחמה סופית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.