מאת: אושרת כהן
מצרכים לשני מגשים עגולים:
לבצק:
½ קילו קמח (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
½ כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה + 2 חלמונים
1 כוס חלב.

למילוי קקאו:
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס קקאו
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית קינמון
¼ כפית מלח
לסירופ סוכר:
½1 כוסות סוכר
½1 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון סחוט
לזיגוג ביצה:
1 ביצה
הוראות הכנה של הבצק:
לשים בקערת המיקסר את כל היבשים. להמיס במיקרו את החלב והחמאה לדקה ולהוסיף לקערת המיקסר. להוסיף גם הביצים וכל מה שנשאר. ללוש את הבצק כ- 10 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אך עדיין מעט דביק. ממליצה לקראת סיום הלישה להגביר את מעט את מהירות המיקסר. לשמן מעט קערה גדולה. ליצור מהבצק כדור ולהעביר אותו לקערה המשומנת.
הכנת המילוי: בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
הכנת סירופ הסוכר: להניח בקלחת או בסיר קטן את הסוכר, מים ומיץ לימון. להביא לרתיחה על אש נמוכה-בינונית, להעביר לאש קטנה ולבשל כ-5-7 דקות או עד שמופיעות בועות גדולות.
מכניסים לתנור:
אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו לחלק אותו לשני חלקים ולרדד כל חלק למלבן ארוך. למרוח מהמלית, לקפל לשניים למלבן ארוך. לרדד ולחתוך למשולשים. לגלגל לרוגעלכים קטנים ולהניח בתבנית. לכסות את הרולגך במגבת ולתת לתפוח כחצי שעה – שעה או עד שכמעט מכפילים את נפחם. בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות חום עליון ותחתון. בעזרת מברשת למרוח את הביצה ולהכניס לתנור לאפייה של כ-20 דקות או עד שהם משחימים יפה.
ברגע שמוציאים מהתנור ישר למרוח עליהם את סירופ הסוכר ולהשאיר קצת מהסירופ. לתת להם להצטנן ולמרוח שוב מהסירופ שנשאר ולזלול. אפשר להקפיא כשהם עטופים היטב.