
מת
מצרכים:
לפי כוסות שתיה חמה קלאסיות.

2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כוס מים חמים
3 ביצים
1 כפית אבקת אפייה (כשר לפסח)
2 כפות מלאות טחינה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה מערבבים את קמח תפוחי האדמה, המלח והסוכר. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב, לאחר מכן את הביצים ויתרת החומרים. לבסוף את אבקת האפייה. מערבבים היטב. יוצקים את הבצק לתבנית האפייה. אופים כ-45 דקות, או עד שהלחם זהוב ומוכן.
אושרת ממליצה:
"הלחם לא יהיה שחום, האפייה מסתיימת כשהלחם 'קפיצי'. ניתן להוסיף לבצק תבלינים, אגוזים, גרעינים וכו'. לקבלת לחם אוורירי יותר, ניתן להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים בנפרד לפני הוספתם לבצק"