מאת: אושרת כהן
לבצק שבקייה:
כוס שמן
כוס מים פושרים
כפית מלח
כף סוכר
כף ערק או חומץ
ביצה לארג'
שקית אבקת אפיה
הוראות הכנה:
לערבב הכל ביחד, להוסיף קמח לאט לאט כמה שניכנס בערך 4 כוסות. ללוש את הבצק היטב עד שיתקבל בצק רך חלק ואז לעטוף ל-15 דקות. לחלק את הבצק לשלוש כדורים. לקמח את משטח העבודה ולרדד כל כדור דק, לקרוץ מכל הבצק עיגולים כפי שמופיע בתמונות.
להרכבת הכדור יש להצטייד עם חלבון ומכחול. במרכז הכדור הראשון למרוח פס חלבון ולהניח מעליו עיגול. שוב חלבון באותו המקום ושוב עיגול בצק – סך הכל 6 עיגולים. לאחר מכן יש להדק בזהירות את ששת העיגולים כפי שמופיע בתמונה. לטגן בשמן עמוק תחילה כדור אחר כדור עד שקולטים את העיקרון.
להכנת הסירופ:
1 קג קילו סוכר
1/2 ליטר מים
לבשל על אש קטנה למשך חצי שעה. לכבות ולהוסיף רבע כוס מיץ לימון. הלימון מנטרל את הקריסטליות שבסוכר. מצננים את הרוטב וטובלים בו את הכדורים החמים.