
מאת: אושרת כהן
מצרכים:
100 גרם חמאה רכה/ מחמאה

100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
¼ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל
1 ביצה L
140 גרם (1 כוס שתיה חמה) קמח כוסמין מלא
½ כפית סודה לשתייה
175 גרם (כוס וחצי) שיבולת שועל
250 גרם תערובת פיצוחים
אני שמתי כך: חמוציות, גפרורי שקדים, פיסטוק גרוס, גרעיני חמנייה ודלעת ולפוזה הוספתי כף פרג.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, מלח ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וחלקה. מגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. מערבלים עד שהביצה נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ושיבולת שועל ומערבלים רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מוסיפים את התוספות ומערבלים עד שהם נטמעים בבצק. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומסדרים במרווחים על גבי התבנית. משטחים מעט בידיים. בשלב הזה הוספתי מעל מעט פיסטוק גרוס ותוספות כמו שיש בפנים. אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין ומגישים.