

מאת: אושרת כהן
המרכיבים:
3 כוסות קמח

כף שמרים יבשים
כוס מים
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה/שמן/מחמאה.
כף גרידת לימון
כף גרידת תפוז.
אופן ההכנה:
לשים במיקסר קמח סוכר, מים ושמרים להתססה. לאחר כמה דקות להוסיף את יתרת המרכיבים וללוש 7-8 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. להתפיח כשעה. מגלגלים כדורים לסופגניה או דונאטס. נותנים עוד התפחה חצי שעה. מחממים שמן ל-170 מעלות בערך (טיפ בהמשך) ולטגן משני הצדדים. אפשר לגלגל בסוכר ולהגיש. או לצפות בגנאשים וציפויים שונים.