
מאת: אושרת כהן

מרכיבים:
1 קג' קמח מנופה
כף מלח
1/3 כוס סוכר חום/לבן
1/4 כוס שמן
מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
בסיר:
מים וסילאן (אפשר לטבול במי ברז קרים מהולים בסילאן) אני אוהבת להרתיח.
תוספות:
שומשום, פרג, קצח, זעתר, שבבי בצל וכו'.

הוראות הכנה:
במיקסר לשים את מרכיבי הבצק זמן ממושך של של 10 דקות, הבצק אמור להיות אלסטי וגמיש.
בסיום הלישה מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר, שהבצק תפח מעבירים למשטח מעט מקומח. מחלקים את הבצק לחלקים בערך של 100 גרם (גודל אפרסק) ומכדררים כל חלק בצק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על התבנית ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20-25 דק׳. (אם אתם עושים נגלות בתנור אז תכניסו חלק מהכדורים למקרר) כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל-200 מעלות. בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז העיגול ומתחילים להרחיב את העיגול עד לגודל של בייגלה גדול. מכניסים את הבייגלה לסיר המים, מטבילים היטב ומיד מעבירים לקערת השומשום/התוספת הרצויה ומניחים על תבנית האפייה.
שימו לב!
מכיוון שהבצק "מכובס" במים יתכן ויראה מעט מסמורטט על מגש האפייה – אל דאגה! הוא יתאושש מהר באפייה. אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.