
מאת: השף הלבן
המרכיבים ל12-15:
לקרם:
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% "תנובה", בטמפרטורת החדר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
3 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
4 תאנים טריות
1/4 כוס גרעיני רימון
פרחי מאכל
דבש
לבצק:
125 גרם חמאת "תנובה" רכה
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/3 כוס דבש
3 כוסות קמח
1/3 כפית סודה לשתיה
1/3 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (לא הכרחי)
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
גודל תבנית: 2 עוגות רימון בקוטר 25 ס"מ

הוראות הכנה:
01.
שמים במעבד מזון חמאה סוכר ביצה ודבש ומעבדים לעיסה אחידה אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים לבצק גושי.
02.
אוספים את הבצק ל-2 כדורים משטחים מעט, עוטפים נילון ומצננים במקרר 30 דקות.
הפעלת טיימר 30 דקות
03.
פורסים נייר אפיה, מעבירים אליו כדור בצק ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
04.
מניחים על הבצק את השבלונה.
05.
מצ"ב הוראות הכנת שבלונה בצורת רימון:
06.
מוצאים ברשת איור מתאים למשל פה. מעלים את האיור לדף וורד ומתאימים לגודל העמוד ( 4A ) או אם רוצים עוגה גדולה – על פני 2 עמודים. מדפיסים, גוזרים סביב וגוזרים גם עיגול פנימי כך שיווצר רימון טבעת.
07.
בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה.
08.
מסירים את השבלונה ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה לתבנית הפוכה.
09.
מסירים את עודפי הבצק (ניתן לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות). מצננים במקרר 20 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.
הפעלת טיימר 20 דקות
10.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 10 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 רימוני בצק אפויים. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.
הפעלת טיימר 10 דקות
11.
מכינים את הקרם: שמים בקערת הקצפה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
12.
מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק
13.
מכסים בשכבה השניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת.
14.
מניחים על הקרם פירות, עוגיות ופרחי מאכל.
15.
מזלפים דבש.
16.
מגישים או מאחסנים במקרר מכוסה עד להגשה.